Vic

​Vic recorda que el preu dels lloguers d'habitatges està determinat per l'índex de referència

La nova llei pot comportar multes d'entre 3.000 i 90.000 euros

per Osona.com , 15 d'octubre de 2020 a les 17:25 |
La ronda Camprodon de Vic | Josep M. Montaner
L'Ajuntament de Vic recorda que el preu dels lloguers d'habitatges està determinat per l'índex de referència. La capital d'Osona, així com Manlleu, és un dels 60 municipis de més de 20.000 habitants de Catalunya considerat àrea amb mercat d'habitatge tens.

És a dir, que la càrrega per al pagament del lloguer supera el 30% de la mitjana dels ingressos familiars. Per contenir els preus del lloguer, als nous contractes d'habitatges que estiguin destinats a residències permanents ja se'ls aplica la llei de mesures urgents en matèria de contenció de rendes en els contractes d'arrendament d'habitatge, en vigor des del passat 22 de setembre.


Aquest recordatori arriba després que el ple del passat octubre hi hagués un compromís majoritari per vetllar el compliment d'aquesta llei a través d'una moció presentada pre ERC.


Segons la llei, a les àrees amb mercat d'habitatge tens com Vic, el preu del lloguer no pot augmentar respecte al contracte anterior –si va ser firmat en els últims cinc anys- i no pot superar l'Índex de Referència de Preus de Lloguer la Generalitat. Aquest Índex és la mitjana aritmètica dels preus de lloguer per metre quadrat de tots els habitatges que s'han trobat dins d'una àrea de cerca concreta. Si no es compleix la nova llei, pot comportar multes d'entre 3.000 i 90.000 euros.

Pots consultar tota la informació relativa a l'aplicació d'aquesta nova llei al web de l'Ajuntament o de l'Oficina d'habitatge de Vic.


 

 

Participació