1 de 10
Alerta sanitària

Retiren del mercat tots els fuets d'Embotits Solà de Gurb

S'ha suspès l'elaboració del producte per salmonel·losi

Un dels productes d'Embutidos Solà | Embutidos Solà
per Osona.com, 14 d'octubre de 2020 a les 17:45 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'empresa de Gurb Embotits Solà ha hagut de retirar tots els lots de fuets. L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESA) n'ha ordenat la retirada després de comprovar la presència de salmonel·la en els productes elaborats a Osona. En una nota informativa, l'AESA informa que de moment no s'ha confirmat cap cas a l'estat espanyol associat a aquesta alerta.

D'altra banda, des de l'Agència de Salut Pública de Catalunya també s'ha ordenat la suspensió de l'elaboració del producte.


Aquesta situació arriba després que aquest estiu, hi hagués una intoxicació de 18 persones per salmonel·losi a França per aquests fuets produïts a Gurb. Llavors la mateixa empresa va iniciar una investigació interna.

Després es van anar retirant diversos lots susceptibles, sota les marques de Cabanes, Embotits Solà, La Granja, Calet, Solà i Maó, Senyor Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapes Pape, Julian Mairal i Reketukas. Finalment s'ha ordenat la suspensió d'elaboració dels fuets i la retirada del mercat de tots els lots.


Actualment Embotits Solà produeix 190 tones de producte al mes, dels quals l'espetec extra representa un 1,5%.

 

Participació