28 municipis d'Osona reben subvencions per a instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum

La meitat de la línia d'ajuts de la Diputació han anat a parar a la comarca

Osona.com
13 d'octubre del 2020
La Diputació de Barcelona va aprovar, el passat dijous, la línia de subvencions per a instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques pels anys 2020 i 2021. Osona ha obtingut un total de 28 subvencions per a instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic; gairebé el 50% de totes les subvencions atorgades i un import total per a la comarca de 369.400.

Els 28 projectes subvencionats són instal·lacions d'autoconsum en dependències municipals i cadascun d'ells té unes característiques específiques segons l'equipament. Es tracta de projectes d'entre 3 i 15 kW i que cobreixen un percentatge d'entre el 30 i el 60% dels consums dels edificis on s'instal·laran. Les subvencions de la Diputació cobreixen fins al 75% del cost de la instal·lació i la resta anirà a càrrec de cada Ajuntament.

Els ajuntaments que han obtingut l'ajut són Sora, Alpens, Lluçà, Malla, Orís, Tavèrnoles, Muntanyola, Sant Bartomeu del Grau, Sant Martí de Centelles, Olost, Sant Quirze de Besora, l'Esquirol, Sant Pere de Torelló, Calldetenes, Prats de Lluçanès, Gurb, Sant Julià de Vilatorta, Seva, Balenyà, Roda de Ter, Taradell, Centelles, Tona, Torelló, Manlleu, Vic, Santa Eugènia de Berga i l'Entitat Municipal Descentralitzada de Sant Miquel de Balenyà.

Aquestes noves instal·lacions se sumaran a les 12 que hi ha actualment, les 4 que s'executen a través dels fons FEDER que gestiona la Diputació de Barcelona i les 4 que s'executaran els propers mesos a través del FEDER que gestiona el Consell Comarcal d'Osona. Així mateix, hi ha altres instal·lacions que alguns ajuntaments ja estan executant. Es preveu, per tant, que l'any 2021 acabi amb unes 60 instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic implantades a dependències municipals i comarcals.