1 de 10
Vic

El Bisbat de Vic justifica l'inici de la immatriculació de la Catedral i el Palau per poder accedir a una subvenció

Capgirem Vic ha presentat al·legacions perquè considera que els dos monuments pertanyen a l'administració

La catedral de Sant Pere de Vic | Bisbat de Vic
per Osona.com, 9 d'octubre de 2020 a les 10:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Bisbat de Vic assegura que ha iniciat el procés d'immatriculació de la Catedral i el Palau Episcopal per accedir a una subvenció per a la rehabilitació del claustre que incloïa, com a requisit, aportar el certificat del registre de la propietat.

Aquest dijous, Capgirem Vic ha anunciat que ha presentat al·legacions a la immatriculació perquè considera que els dos monuments pertanyen a l'administració, ja que van ser declarats Monument Històric Artístic Nacional en un decret del 3 de juny del 1931 aprovat pel Govern de la República.El Bisbat però, considera que aquest decret només té a veure amb la protecció del monument i no amb la seva titularitat. Ara serà un jutge qui decidirà si les al·legacions de Capgirem Vic són o no procedents.


En un comunicat, el Bisbat de Vic recorda que les propietats de l'Església pertanyen "al poble cristià i no a cap bisbe o rector a títol personal".

 

 

Participació