Sant Julià de Vilatorta comença les obres de remodelació de la Rambleta

El projecte final, que també contempla l'itinerari de vianants a la Font d'en Titus, conserva l'arbrat

Les obres de la Rambleta provoquen talls a la carretera de Vic
Les obres de la Rambleta provoquen talls a la carretera de Vic | Carles Fiter
Osona.com
08 d'octubre del 2020
Sant Julià de Vilatorta ha començat les obres de remodelació del carrer de la Rambleta. Els treballs, que tenen un cost de 574.938,69 euros, també inclouen l'itinerari de vianants de la carretera BV-5201 a la Font d'en Titus. El projecte afecta la travessa urbana del municipi i provoca talls i modificacions del trànsit.

El treball inicial implicava la tala de 29 plataners, cosa que va generar polèmica. Una plataforma de veïns va recollir més de 900 firmes per evitar la tala i va fer que l'Ajuntament reconsiderés el projecte.

Llavors es va encarregar uns estudis tècnics a l'expert biòleg Josep Selga, que van determinar que la conservació dels arbres i les obres eren compatibles. El nou projecte eixampla els escocells, la qual cosa fa que si calgués replantar algun arbre de nou perquè es mor, es pugui fer sense modificar la configuració del carrer. 

El projecte contempla la reurbanització de la Rambleta amb la incorporació de tots els serveis (clavegueram). La via serà un carrer d'una sola direcció en sentit Vic i de prioritat invertida, és a dir, que la calçada i la vorera estaran al mateix nivell. La velocitat estarà limitada a unes 20 km/h i la prioritat la tindran els vianants.