L'ACA treu a informació pública el projecte per restaurar el Ter al seu pas per Torelló i les Masies de Voltregà

Les actuacions es duran a terme a les illes de les Gambires i Sorral i s'invertiran més de 411.000 euros

Un dels braços del riu Ter a l'illa de les Gambires
Un dels braços del riu Ter a l'illa de les Gambires | ACN
Osona.com
07 d'octubre del 2020
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha tret a informació pública el projecte per a la restauració hidromorfològica d'un tram de quatre quilòmetres de la llera del riu Ter, al seu pas per Torelló i les Masies de Voltregà. Afectaran concretament a les zones conegudes com les illes de les Gambires i el Sorral, d'acord amb els objectius plantejats en el projecte Life Alnus, del qual l'ACA hi participa com a soci, i es preveu una inversió de 411.000 euros. La ciutadania té fins al 29 d'octubre per a consultar el projecte, tant de manera presencial com per via telemàtica.

A l'illa de les Gambires, on el Ter es divideix de manera natural en dos braços, s'abocaran graves al canal principal del riu per compensar el dèficit existent i afavorir la sobreelevació de la làmina d'aigua, perquè així l'aigua circuli també pel canal secundari, de forma que millori la connexió hidrològica de l'illa de les Gambires i es pugui recuperar l'hàbitat d'interès prioritari de vernedes, actualment en regressió.

D'altra banda, les mesures previstes a l'illa del Sorral aniran encaminades a la demolició de la passera i descompactar el seu camí d'accés, aportar i redistribuir graves i recuperar riberes.

En l'actual període de planificació (2016-2021) està previst destinar 8,7 milions en mesures per actuacions de recuperació de la morfologia fluvial i les riberes a les conques internes de Catalunya.
Arxivat a