Arrenquen les propostes per commemorar el Dia Mundial de la Salut a Osona

El procés de dol és una de les temàtiques principals del programa

«Locas de alegría» és la pel·lícula que es projectarà al Cineclub
«Locas de alegría» és la pel·lícula que es projectarà al Cineclub | YouTube
Osona.com
06 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 11:58h

Osona organitza des de 2002 una programació anual per commemorar el Dia Mundial de la Salut Mental (10 d'octubre), coordinada per Osonament amb la col·laboració de: Associació de Familiars de Malalts Mentals d'Osona (AFMMO), Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Consorci Hospitalari de Vic (CHV), ActivaMent Osona i Agència de Salut Pública de Catalunya.

Els actes arrenquen aquest dimarts a la tarda amb una xerrada adreçada a periodistes sobre el tractament de la salut mental als mitjans de comunicació; i una sessió especial Cineclub de Vic, al vespre, amb Locas de alegría.

Cal destacar que el procés de dol és una de les temàtiques principals del programa. La situació derivada de la pandèmia ha suposat la mort de persones en soledat o de forma sobrevinguda, que poden provocar processos de dol més complexes i més dificultats per fer l'acompanyament als infants. Per això, es tractara aquesta temàtica a través d'una conferència en línia i a través de diverses sessions en diferents biblioteques d'Osona.

També s'ha organitzat una conferència telemàtica per parlar de la Síndrome de Burnout que poden patir els professionals de l'àmbit dels afers socials.
 

Consulta tota la programació