Coronavirus

Activades les unitats mòbils que faran les extraccions de mostres per a PCR a escoles i residències

Les unitats, formades per quaranta professionals, estaran distribuïdes per donar resposta a les necessitats de la Regió Sanitària Central

per Redacció, 6 d'octubre de 2020 a les 09:55 |
Unitat mòbil a Osona | ICS Catalunya Central
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Institut Català de la Salut a la Catalunya Central ha activat les unitats mòbils que s'encarreguen de la recollida de les extraccions de les mostres per fer PCR als centres educatius i residències del territori. La posada en marxa d'aquests dispositius permet descongestionar els equips d'atenció primària i evitar desplaçaments de possibles casos positius als centres. 

Les unitats estan formades per professionals d'infermeria i professionals tècnics auxiliars en cures d'infermeria (TCAI) i d'atenció a la ciutadania, i es distribuiran pel territori de manera estratègica per donar resposta a les escoles i a les residències. Els equips tindran la seva base al CAP de referència de cada territori, des d'on es desplaçaran per fer les extraccions corresponents. 


Els professionals que en formen part, en aquest moment són: Anoia (quatre professionals d'infermeria, sis TCAI i tres professionals d'atenció a la ciutadania), Bages-Berguedà (tres professionals d'infermeria, cinc TCAI i cinc professionals d'atenció a la ciutadania) i Osona (quatre professionals d'infermeria, quatre TCAI i dos professionals d'atenció a la ciutadania). També compten amb el suport de quatre professionals i amb tres vehicles de Creu Roja.

Els equips s'activaran de manera progressiva a partir de les instruccions facilitades per l'Agència de Salut Pública de Catalunya, que indicarà els centres educatius i residencials on caldrà actuar. El seu funcionament serà flexible i s'adaptaran a les necessitats de cada moment. En paral·lel, mantindran la comunicació amb l'equip d'atenció primària de referència, amb el centre escolar o residència on calgui actuar, així com amb els gestors Covid i RECO (referents Covid escolars). 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació