​Una vintena de metges, infermeres i psicòlegs inicien la seva formació a Osona

Entre 2 i 5 anys s'especialitzaran als centres del Consorci Hospitalari de Vic i als CAP de la comarca

Els nous residents al CHV
Els nous residents al CHV | CHV
Osona.com
05 d'octubre del 2020
L'Hospital Universitari de Vic acaba de donar la benvinguda als 23 nous residents de Medicina (MIR), Infermeria (IIR) i Psicologia (PIR) que enguany comencen la seva formació com a especialistes als hospitals i centres sanitaris d'Osona.

S'incorporen al Consorci Hospitalari de Vic set nous metges, que es formaran respectivament en les especialitats de Cirurgia General i de l'Aparell Digestiu (1), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (1), Obstetrícia i Ginecologia (1), Psiquiatria (1), Medicina Interna (1) i Geriatria (2), que és una especialitat conjunta amb la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic. En l'àmbit d'infermeria, comencen dues llevadores en l'especialitat de Ginecologia i Obstetrícia. Enguany s'afegeix per primer cop als nous especialistes en formació un resident de Psicologia Clínica.

Alhora, també s'incorporen 10 metges i 3 infermeres que es formaran com a especialistes en Atenció Familiar i Comunitària entre els centres d'atenció primària de la comarca i l'Hospital Universitari de Vic. Onze d'ells estaran adscrits a la Unitat Docent de la Catalunya Central, de l'Institut Català de la Salut, i dos a ACEBA (que gestiona l'EAP Vic).

Els nous residents han arribat a la comarca procedents de nombrosos indrets, tant d'arreu de la geografia catalana i espanyola com també d'altres països. El període de formació dels residents de Medicina oscil·larà entre els 4 i 5 anys, depenent de l'especialitat que hagin escollit, mentre que la formació especialitzada del psicòleg clínic serà de 4 anys i la de les infermeres en durarà 2.