​Vic incorpora tres cotxes elèctrics a la seva flota

Els vehicles, de la cooperativa Som Mobilitat, podran ser utilitzats per la ciutadania a partir de les tres de la tarda

Els cotxes elèctrics que ha incorporat Vic
Els cotxes elèctrics que ha incorporat Vic | Josep M. Montaner
Osona.com
01 d'octubre del 2020
L'Ajuntament de Vic ha incorporat tres cotxes elèctrics a la flota municipal. Es tracta de tres vehicles de la cooperativa Som Mobilitat i l'Ajuntament ha comprat un paquet d'hores perquè el personal municipal pugui utilitzar-los de les 8 del matí a les 3 de la tarda, mentre que la resta d'hores i els caps de setmana estaran a disposició de la ciutadania que prèviament s'hagi associat a la cooperativa.

Dos dels vehicles (un Renault Zoe i una Renault Kangoo) estaran aparcats al carrer Indústria, 69, a l'aparcament dels Serveis Municipals, i un altre vehicle (un Renault Zoe) es trobarà al carrer Francesc M. Masferrer, 2. En aquests dos llocs d'estacionament reservat hi ha punts de recàrrega elèctrica.

Amb aquest sistema de cotxe compartit es vol posar en pràctica la mobilitat sostenible des de molts punts de vista: es promou que els veïns de Vic provin els avantatges d'un cotxe elèctric, es fomenta l'hàbit de compartir cotxe entre diferents persones i evitar que cadascuna n'hagi de comprar un, es redueix el parc de vehicles de la ciutat de manera que es guanya en places d'aparcament disponibles, es paga només per les hores que s'utilitza el vehicle i la persona s'estalvia les despeses associades d'assegurança, carburant o manteniment, entre altres.
 

Fabiana Palmero, Albert Castells i David Pérez. Foto: Josep M Montaner


Durant la roda de premsa de presentació, el regidor de Medi Ambient, Albert Castells, explicava que la incorporació dels tres vehicles s'emmarca en l'adhesió de l'Ajuntament de Vic al Pacte dels Alcaldes i les Alcaldesses pel Clima i l'Energia, i en els compromisos de l'Horitzó 2030, que té l'objectiu de reduir d'aquí a deu anys el 30% de gasos d'efecte hivernacle. "Hem de descarbonitzar l'economia i fer una transició energètica, reduint el CO2 i els altres gasos d'efecte hivernacle", remarcava. La voluntat és renovar progressivament la flota de cotxes municipals.

La regidora de Mobilitat, Fabiana Palmero, va afegir que amb la incorporació d'aquests vehicles elèctrics compartits "assolim una nova fita cap a la mobilitat sostenible". A part del personal tècnic de l'Ajuntament, podran utilitzar aquests tres cotxes qualsevol persona associada de Som Mobilitat. "Això és cap on hem d'anar, és un pas inicial que esperem que vagi avançant i creixent, perquè aspirem a crear una nova modalitat de transport, una modalitat compartida".

Per la seva banda, des de Som Mobilitat, David Pérez, comentava que "el cotxe compartit dona més espai per al ciutadà, es recuperen els carrers i hi ha menys embussos". Com a entitat associada a la Taula de Mobilitat d'Osona, "la nostra missió és tenir ciutats netes", destacava. Som Mobilitat fa dos anys aproximadament que es va implantar a Vic, ciutat on en l'actualitat aquesta cooperativa disposa de set vehicles de cotxe compartit, dels quals quatre els utilitza la UVic-UCC. L'Ajuntament de Vic i Som Mobilitat han signat un contracte de serveis per a un any, amb modalitat de rènting.
Arxivat a