El Festival de Jazz de Vic acollirà una dotzena de propostes a l'exterior de l'Atlàntida

Els concerts, que s'havien de fer a la primavera, se celebraran en tres dies: del 16 al 18 d'octubre

Imatge promocional del pianista Xavi Torres
Imatge promocional del pianista Xavi Torres | Alhambra Festival Jazz Vic
Osona.com
01 d'octubre del 2020
L'Alhambra Festival Jazz Vic arriba, del 16 al 18 d'octubre, a la 22a edició. Ho farà amb canvis, degut a l'emergència sanitària. Així, a banda de traslladar-se en el calendari -s'havia de fer a la primavera-, els concerts es faran en un nou escenari ubicat a l'esplanada exterior del centre d'arts escèniques l'Atlàntida de Vic. També es concentra la programació en tres dies i s'apostarà pels artistes locals. Del cartell destaquen noms com Xavi Torres, Raynald Colom, Los Aurora, la Marató Underpool o Sergi Sirvent i David Viñolas.

L'Alhambra Festival Jazz, organitzat per l'Associació Vic Bang Jazz Cava, concentrarà en un cap de setmana una dotzena de propostes. Arrencarà amb Pianíssim, a càrrec de Xavi Torres, un dels músics més destacats i amb més projecció del panorama jazzístic europeu. Reconegut en l'àmbit internacional, el pianista presentarà el seu nou disc Curiosity (Just Listen Records, 2019), una nova proposta de piano solo que recull diverses composicions originals amb estils que van des del groove d'una chacarera argentina fins a l'harmonia de Mahler i els ritmes africans.

El mateix divendres l'escenari de l'exterior de l'Atlàntida també comptarà amb l'actuació del grup musical Los Aurora. El quartet, sorgit de l'Escola Superior del Taller de Músics, explora noves vies sonores a partir del flamenc. Acompanyats per Jose Manuel Álvarez al baile, presentaran el disc Aurora (Taller de Músics, 2017), la seva primera referència discogràfica, que vol ser un homenatge a la figura de Manuel de Falla.

Dissabte serà el torn de Projecte Astrolabi, liderat pel guitarrista osonenc Guillem Plana. Acompanyat per Eloi Escudé als teclats, Isaac Coll al baix i Arnau Altimir a la bateria, el quartet presentarà el seu disc homònim, un àlbum amb composicions pròpies construïdes des del jazz fusió i la psicodèlia, que pretén ser un cant a l'univers.

El festival seguirà amb la sessió musical de Miqui Puig, que ambientarà la zona chill out del recinte abans de l'actuació del trio Hung Mung i el saxofonista Liba Villavecchia. També hi serà el trompetista i compositor de jazz català Raynald Colom, i Miqui Puig.

Pel que fa a diumenge, el cartell comptarà amb el concert de Sergi Sirvent i David Viñolas, que presentaran Recreacions tímbriques. A la tarda, se celebrarà la Marató UnderPool, que arrencarà amb Miguelito Superstar i que comptarà amb la participació de quatre artistes del segell discogràfic barceloní Underpool, que presentaran algunes de les propostes més interessants del jazz contemporani i de les músiques improvisades. Es tracta de Pep Mula, Iago Aguado, la jove pianista i compositora Ester Quevedo, i el duo format per Jaume Llombart i Enrique Oliver.

Les entrades per a tots els concerts ja estan disponibles a la web del festival.



 
Arxivat a