Torelló posa en marxa un procés participatiu per actualitzar el projecte educatiu

La iniciativa que ha de repensar les polítiques educatives locals vol integrat tots els agents socioeducatius del municipi

L'alcalde Marçal Ortuño amb la regidora Núria Montanyà durant la presentació del procés que ha de finalitzar a principis de 2021
L'alcalde Marçal Ortuño amb la regidora Núria Montanyà durant la presentació del procés que ha de finalitzar a principis de 2021 | Aj. de Torelló
Osona.com
30 de setembre del 2020
Aquesta setmana s'ha presentat el procés participatiu del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) i l'Ecosistema Educatiu de Torelló. Tal com explica l'Ajuntament en una nota, s'està impulsant un treball de revisió de l'actual projecte en base el concepte Educació 360. S'organitzarà un procés participatiu que vol integrar tots els agents socioeducatius del municipi.

Durant la roda de premsa, la regidora d'Educació, Núria Montanyà, va explicar el treball dels darrers mesos del grup impulsor, que ha passat per la voluntat d'actualitzar el PEC a través d'un procés participatiu i per la necessitat de donar a conèixer els recursos educatius dels quals es disposa.

Torelló disposa d'un PEC des del 2015, eina que permet a la ciutadania la definició de les polítiques educatives locals i intervenir en la priorització dels principis, objectius, metodologies i programes que han de guiar l'acció educativa del municipi.

Paral·lelament, el 2018, l'Ajuntament de Torelló es va sumar a l'Aliança Educació 360, l'objectiu de la qual és reduir les desigualtats educatives a través de la connexió entre espais, temps i agents educadors.

Des de finals de l'any passat, el grup impulsor va acordar iniciar un procés d'actualització del projecte. Tot i la situació derivada per la pandèmia, s'han continuat treballant aspectes com l'estudi de la situació educativa actual de Torelló en clau Educació 360, l'elaboració d'un material que reculli els espais, agents i recursos educatius del municipi, la definició d'una estratègia de comunicació del PEC i el disseny d'un procés participatiu obert a la comunitat educativa per repensar les prioritats del PEC dels propers anys.

El procés participatiu començarà amb la jornada inaugural del curs escolar 2020-2021, que tindrà lloc el 7 d'octubre. Durant la tardor es farà un taller participatiu amb entitats, la trobada de delegats de Secundària i un taller participatiu amb el Consistori Infantil. A més a més, atesa l'anòmala situació actual, s'ha elaborat un quit de participació en el PEC, que reuneix un seguit d'eines perquè tothom (persona individual, grup informal, entitat, claustre de centre educatiu) pugui participar en el procés.

Està previst que el procés finalitzi de 2021 amb la celebració del Fòrum Educatiu Local de Torelló. Al llarg d'aquest temps es treballarà perquè les entitats i institucions participants s'adhereixin a l'Aliança Units x Educar 360, un conjunt de compromisos que seran la base per a desplegar el proper període del PEC de Torelló.

Arxivat a