El coronavirus posa en perill la viabilitat de les cases de colònies

Les reserves per aquesta tardor han caigut un 80% per la por de les escoles i les famílies

Una de les habitacions de la casa de colònies Mas Banyeres, de Centelles, totalment buida de nens
Una de les habitacions de la casa de colònies Mas Banyeres, de Centelles, totalment buida de nens | ACN
Osona.com
30 de setembre del 2020
Aquests dies a la casa de colònies Mas Banyeres de Centelles hi hauria d'haver més de 150 nens, però la crisi de la Covid-19 ha fet que no n'hi hagi ni un. La instal·lació pràcticament no té cap reserva per aquesta tardor, una de les èpoques més fortes per al sector. El motiu, segons explica el director comercial d'Eix Estels, Jaume Ramos, és el clima d'incertesa i la falta de confiança de les escoles i les famílies. Tanmateix, Ramos insisteix que han fet els deures i, en coordinació amb el Govern, han elaborat un protocol per evitar contagis. Segons el sector, les reserves han caigut un 80% i això, asseguren, posa en perill la continuïtat de les cases de colònies. Per aquest motiu, fan una crida a fer-hi confiança per salvar-les.

"Et trenca. Arribar a una casa de colònies i veure que està buida, que no hi ha cap nen, és molt dur". Així s'expressa la cap del departament educatiu d'Eix Estels, Carme Aldana, en declaracions a l'ACN. L'empresa, dedicada al lleure, gestiona vuit cases de colònies a tot el país. Una d'elles és la de Mas Banyeres, a Centelles, totalment buida aquests dies.
 

La casa de colònies Mas Banyeres, de Centelles, antiga casa pairal de Jacint Verdaguer. Foto: ACN


I no és una excepció. El sector assegura que la crisi de la Covid-19 ha fet caure en picat les reserves previstes per aquesta tardor. Des de l'Associació Catalana d'Empreses del Lleure (ACELLEC), han explicat que la passada primavera, en el moment més àlgid, van haver d'anul·lar totes les reserves per culpa del confinament i ara a la tardor -una altra de les èpoques clau- han vist com també se'ls hi anul·laven entre el 80 i el 90% de les reserves.

Les cases de colònies posen sobre la taula el fet que, durant l'estiu, s'han pogut fer colònies i s'han dut a terme amb totes les mesures de seguretat. "Hem demostrat que som capaços de fer-ho garantint la seguretat. Per Mas Banyeres, durant l'estiu, han passat més de 1.000 nens i no hi ha hagut cap cas", assegura el director comercial d'Eix Estels, Jaume Ramos.

En aquest sentit, el sector, en coordinació amb el Govern, han elaborat un protocol estricte per evitar contagis. "És cert que les colònies no es podran fer com es feien fins ara, s'hauran de seguir uns protocols, però aquesta experiència dona un valor als nens que és molt necessari avui dia perquè necessiten tornar a la normalitat", assegura Ramos.



Arxivat a