​FOTOS Centenars de persones rebutgen la inhabilitació de Torra a Vic

Protestes a arreu d'Osona per protestar contra la inhabilitació del president

Concentració a la Plaça Major de Vic contra la inhabilitació de Torra.
Concentració a la Plaça Major de Vic contra la inhabilitació de Torra. | Josep M. Montaner
Osona.com
28 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:23h
Centenars de persones s'han concentrat a davant dels ajuntaments d'arreu d'Osona, convocats per l'ANC i Òmnium Cultural, per rebutjar contra la sentència del Tribunal Suprem que ratifica l'any i mig d'inhabilitació per al president de la Generalitat, Quim Torra. La plaça Major de Vic ha estat, com és habitual, escenari de protesta i ha concentrat centenars de veïns que han mantingut la distància de seguretat i amb mascareta. L'ajuntament de Vic llueix una rèplica de la pancarta per la qual s’ha inhabilitat Torra.

I no només a Vic, els ajuntaments d'arreu de la comarca han protestat per la sentència de la sala segona que ha descartat enviar el cas a la justícia europea, tal com demanava la defensa de Torra. Ha tombat el recurs de cassació seguint el criteri de la Fiscalia i l'acusació popular exercida per Vox. És el primer cop que un president de la Generalitat és inhabilitat en exercici del seu càrrec.
 

Concentració a la plaça Major de Vic contra la inhabilitació de Torra. Foto: Josep M Montaner

 

L'alcaldessa de Vic Anna Erra ha llegit el manifest amb altres representats polítics i entitats independentistes. Foto: Josep M Montaner
 

Pep Poblet també ha assistit a la trobada. Foto: Josep M Montaner

 
Arxivat a