coronavirus

Últim dia de cribratge massiu a Manlleu

Fins divendres al migdia s'havien detectat gairebé un 5% de positius

per Osona.com , 28 de setembre de 2020 a les 11:33 |
Cribatge massiu a Manlleu, aquest divendres | Josep M. Montaner
Aquest dilluns és el darrer dia per participar en el cribratge massiu que s'està portant a terme al barri de l'Erm a Manlleu. Tot i que està obert a tota la població (de 15 a 55 anys), s'ha ubicat al centre cívic del barri amb més densitat de població.


Divendres passat, la consellera de Salut Alba Vergés va destacar la importància dels agents informadors i del seguiment posterior. De fet, va explicar el conveni amb la Creu Roja, que de moment, ha posat més d'una vintena de voluntaris a informar a peu de carrer a Manlleu. En aquest sentit, Vergés va anunciar "la intenció de comptar amb més voluntaris per fer el seguiment dels positius".

Per la seva banda, l'alcalde Àlex Garrido va remarcar que l'Ajuntament proposarà alternatives a aquelles persones que no puguin confinar-se a casa seu, com per exemple albergs propers o altres habitatges.


Un 5% de positius, de moment

Els primers resultats del cribratge al Centre Cívic i a l'escola Puig-Agut, s'ha detectat un 5% de positius asimptomàtics, una dada que va en consonància a la tendència general. El primer dia (dimecres) es van fer la PCR 413 persones i fins aquest divendres a primera hora de la tarda n'hi havia, 324.


 

Participació