Vergés visita Manlleu i anuncia la intenció de tenir més voluntaris per fer el seguiment de positius

Des de l'inici del cribratge, que s'allargarà fins dilluns, s'ha detectat un 5% de positius

 Alba Vergés, consellera de Salut visita el cribatge massiu a Manlleu
Alba Vergés, consellera de Salut visita el cribatge massiu a Manlleu | Josep M. Montaner
25 de setembre del 2020
Actualitzat a les 21:05h
La consellera Alba Vergés ha visitat aquest divendres Manlleu. La titular de Salut s'ha desplaçat fins al Casal Cívic Frederica Montseny, on aquests dies s'està portant a terme el cribratge massiu per a tota la població.

Vergés ha remarcat que "la intervenció comunitària ha de permetre veure què està passant i com podem tallar les cadenes de transmissió". En aquest sentit ha lloat l'atenció primària: "És primordial en aquesta pandèmia, i l'hem de reforçar i ajudar".

La consellera també ha destacat la importància dels agents informadors i del seguiment posterior. De fet, ha explicat el conveni amb la Creu Roja, que de moment, ha posat més d'una vintena de voluntaris a informar a peu de carrer a Manlleu. En aquest sentit, Vergés ha anunciat "la intenció és comptar amb més voluntaris per fer el seguiment dels positius".

Per la seva banda, l'alcalde Àlex Garrido ha remarcat que l'Ajuntament proposarà alternatives a aquelles persones que no puguin confinar-se a casa seu, com per exemple albergs propers o altres habitatges.
 

Cribatge massiu a Manlleu, aquest divendres Foto: Josep M Montaner


Un 5% de positius, de moment

Els primers resultats del cribratge al Centre Cívic i a l'escola Puig-Agut, s'ha detectat un 5% de positius asimptomàtics, una dada que va en consonància a la tendència general. El primer dia (dimecres) es van fer la PCR 413 persones i fins aquest divendres a primera hora de la tarda n'hi havia, 324. Dilluns encara es pot fer participar en el cribratge.

Pel que fa al cribratge al Puig-Agut, on se n'han fet 304, la consellera ha reconegut que feia "respecte" perquè era quelcom nou i en infants, però "la resposta ha estat molt bona per part de l'escola i les famílies". "Utilitzarem l'escola com una eina més per arribar a tot arreu i conèixer bé la transmissió", ha conclòs.

Arxivat a