1 de 10
Operatiu d'Estiu

585 denúncies a l'entorn de rieres i pantans de la Catalunya Central

El dispositiu de prevenció d’incendis forestals, preservació del medi ambient i la convivència ciutadana ha estat marcat per les mesures sanitàries

Mossos d'Esquadra | Josep M. Montaner
per Redacció, 27 de setembre de 2020 a les 09:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Mossos d'Esquadra han realitzat, entre l'1 de juny i el 15 de setembre, el dispositiu anual encaminat a la prevenció d'incendis forestals, la preservació del medi natural i la convivència ciutadana, el qual ha estat marcat per les mesures preventives motivades per la pandèmia del coronavirus.

En total els mossos han interposat 585 denúncies, de les quals 356 han estat actes i 229 denúncies de trànsit, entre l'1 de juny i el 15 de setembre. Les denúncies de trànsit han estat efectuades per aparcar els vehicles en llocs que impliquen un risc per a la circulació prop de rieres i pantans.


De les actes aixecades en destaquen les infraccions per accés motoritzat, per fer foc sense autorització, majoritàriament amb fogonets, per pesca, per infringir els decrets de prohibició del bany, per aparcar en llocs no habilitats, entre altres infraccions denunciades que contravenen les ordenances d'usos i la normativa relacionada per prevenir la pandèmia del coronavirus.

El risc de contagis ha motivat que molts ajuntaments optessin per decretar mesures específiques als seus municipis, la qual cosa ha comportat un esforç addicional dels efectius de la Regió Policial Central que ha rebut el suport d'altres serveis com la Unitat de Mitjans Aeris (helicòpter) i la Unitat d'Intervenció a la Muntanya.


Per tant, a més de les accions encaminades per fer front a la pandèmia, cal afegir les tasques que anualment ja es portaven a terme relacionades amb el medi ambient i la convivència ciutadana en espais naturals.

El patrullatge preventiu per garantir la preservació del medi natural i alhora, complir les mesures preventives per fer front a la pandèmia del coronavirus, han estat efectuades, majoritàriament, als municipis per on passa la riera de Carme (Anoia) i la riera de Merlès (Berguedà, Osona, Bages); a Cercs i Vilada al Berguedà amb el pantà de la Baells i la zona de Pedret; Castellar de la Ribera , Lladurs zona de la Ribera Salada (Solsonès), Clariana de Cardener, Navès, Olius al pantà de Sant Pons (Solsonès), Navès a la zona de l'Aigua d'ora (Solsonès); Pantà de Sau a Vilanova de Sau (Osona) i també a la zona de Masies de Roda i riera de Rellinars a Castellbell i el Vilar (Bages).
Participació