Miquel Casadevall guanya el premi literari El porc del demà

S'han presentat a la primera edició 67 relats

El primer i tercers classificats acompanyats de Les Truges de la Plana
El primer i tercers classificats acompanyats de Les Truges de la Plana | Dies d'Agost
Osona.com
26 de setembre del 2020
Miquel Casadevall, amb el relat El Pla, és el guanyador de la primera edició d’El porc del demà, el concurs de narracions distòpiques sobre la indústria porcina i la seva decadència organitzat pel Grup de Defensa del Ter (GDT)Justícia Alimentària de VicCàrnies en LluitaPol·len Edicions i Setembre.

El segon premi ha recaigut en Maria Sevilla Paris, amb Sant Onagre dels Desemparats, i el tercer, en Javier García Lapiedra i Javier Martínez Aznar, amb A todo cerdo le llega su San Martín.

L'entrega de la primera edició d'aquest guardó va tenir lloc el passat dimarts al Museu del Ter de Manlleu. Com a a preàmbul, hi va haver una conferència sobre ecologia i feminisme a càrrec de l’antropòloga i activista ecofeminista Yayo Herrero. 

Durant l'acte es va presentar el llibre, editat per Pol·len Edicions, que recull una selecció dels 10 millors relats d’entre els 67 que s’han presentat al concurs. L’objectiu del premi és facilitar a través de la cultura la denúncia de la preocupant situació que es deriva actualment de la indústria porcina.