​Impulsen un programa d'inserció de joves amb tallers de mobilitat sostenible a Osona

Se seleccionaran 40 aspirants d'entre 16 i 29 anys i la formació durarà uns tres mesos

Un home amb bicicleta per Vic
Un home amb bicicleta per Vic | Adrià Costa
Osona.com
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:47h
Programa de formació per a joves d'entre 16 i 29 anys de la Catalunya Central que vulguin millorar les competències. Sota el nom d'"Open Future", el programa seleccionarà quaranta joves en dues fases i començarà el novembre. Es tracta de formació dual i gratuïta on els participants faran tallers de mobilitat sostenible en sectors emergents com l'economia verda, la reparació de bicicletes o la missatgeria sostenible.

Està impulsat per Projecte Aurora amb la col·laboració de la cooperativa Biciclot, la UVic-UCC, els ajuntaments de Vic i Manlleu i l'empresa Christiania Bikes de Copenhagen. El programa està finançat per Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa d’Iniciativa d’Ocupació juvenil de la Unió Europea del Fons Social Europeu.

La primera fase del projecte començarà aquest novembre a la Universitat de Vic i a l'escola taller de BiciHub de Barcelona. Aquests dies s'estan seleccionant els vint candidats i en la segona fase se'n seleccionaran vint més. Segons els impulsors del projecte "Open Future", els aspirants han de tenir entre 16 i 29 anys, estar a l'atur i estar inscrits al programa de Garantia Juvenil.

El programa inclou actuacions d'orientació laboral per millorar les seves competències, aprenentatge de llengua anglesa a través de metodologies no formals i la possibilitat de fer exàmens oficials. També es formaran en el manteniment de vehicles lleugers, cicloturisme i la creació artística a través del reciclatge de materials en desús, entre altres àmbits de la mobilitat sostenible i sectors emergents. El programa inclou una visita a empreses socials de Copenhagen.

Al capdavant hi ha projecte Aurora dedicada a la inclusió social i al foment de l'ocupació juvenil a través de la formació, programes de voluntariat i pràctiques laborals a empreses de sectors socials. Aquest projecte en concret compta també amb la col·laboració de la cooperativa Biciclot, la UViC-UCC, els ajuntaments de Vic i Manlleu, el Consell Comarcal d'Osona i l'empresa Christiania Bikes de Copenhagen. El programa està finançat per Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa d’Iniciativa d’Ocupació juvenil de la Unió Europea del Fons Social Europeu.
Arxivat a