En marxa el cribratge massiu a Manlleu

Salut té per objectiu fer 1.200 PCR al Centre Cívic Frederica Montseny el 23, 25 i 28 de setembre

Cribratge massiu aquest dimecres a Manlleu
Cribratge massiu aquest dimecres a Manlleu | Josep M. Montaner
Osona.com
23 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:21h
En marxa el cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu. Aquest dimecres el Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu han iniciat aquestes mesures després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos de coronavirus alarmant a la zona i Manlleu hagi esdevingut la ciutat amb major risc de rebrot a Catalunya.

L'objectiu del cribratge, que té lloc al Centre Cívic Frederica Montseny dimecres divendres i dilluns vinent, és detectar el màxim de casos asimptomàtics, tallar cadenes de transmissió, aïllar contactes i limitar l'expansió del virus. La previsió és fer unes 1.200 proves d'entre 15 a 55 anys.

 Horari de les proves:
Veïns d'entre 15 a 55 anys
Centre Cívic Frederica Montseny
Dimecres 23, divendres 25 i dilluns 28 de setembre
De 8:30 a 13:00h i de 15:00 a 20:00h.


D'altra banda, aquest dijous es faran proves a tots els alumnes i professors de l'escola Puig Agut amb l'objectiu de detectar, també, positius asimptomàtics. Hi ha vuit grups escolars confinats, una xifra de les més elevades de Catalunya.

Garrido ja va anunciar a Osona.com que l'Ajuntament de Manlleu aplicarà un seguit de mesures durant aquests dies, però demana més recursos per augmentar la dotació humana, sobretot en dos punts que qualifica d'"essencials". "Cal més presència al carrer d'informadors, per garantir la distància social i que es compleixen les mesures de seguretat", apuntava l'alcalde. "Però també calen més agents Covid, per controlar els aïllaments, tant per via telefònica com presencial", afegia.

Es tracta del segon cribratge massiu que es fa a Osona. A finals d'agost se'n va fer un al barri del Remei de Vic, en què hi van participar 994 persones, 56 de les quals van donar positiu.

Arxivat a