Manlleu reclama més informadors i agents Covid per abaixar els contagis

L'alcalde Àlex Garrido demana als positius que compleixin el confinament preceptiu, en una ciutat que ja té el risc de rebrot més elevat de Catalunya

Tres àvies fent la tertúlia en una terrassa de Manlleu
Tres àvies fent la tertúlia en una terrassa de Manlleu | Adrià Costa
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 14:51h
El Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu han anunciat que, des d'aquest dimecres i fins divendres, es farà un cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu. La previsió és realitzar unes 1.200 proves PCR i arriba després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos de coronavirus alarmant a la zona.

En aquests moments, la ciutat amb major risc de rebrot a Catalunya és Manlleu (917,4), a molta distància de la segona, Girona (664,4), Sitges (498,4) o Vic (494,1). A més, hi ha vuit grups escolars confinats, una xifra de les més elevades de Catalunya. 

Tot i això i en declaracions a Osona.com, l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, ha tret ferro a la situació i l’ha generalitzat: “No hi ha diferencial amb poblacions de l'entorn. És una taca d’oli que s’està estenent per a tot arreu i se’ns està anant de les mans. Havíem de donar una resposta ràpida i immediata, i això és el que hem fet”. L’edil insisteix en la situació global per explicar un brot tant inesperat com alarmant a la ciutat: “L’estiu estàvem bé comparat amb altres ciutats i altres zones, vam tenir molts pocs casos i el risc de rebrot era molt baix. Ara ha canviat a tot arreu”.

En aquest marc, Garrido ha anunciat que l’Ajuntament de Manlleu aplicarà un seguit de mesures durant aquests dies, però demana més recursos per augmentar la dotació humana, sobretot en dos punts que qualifica d’”essencials”. “Cal més presència al carrer d’informadors, per garantir la distància socials i que es compleixen les mesures de seguretat”, apunta l’alcalde. “Però també calen més agents Covid, per controlar els aïllaments, tant per via telefònica com presencial", afegeix.

Garrido fa una crida a la ciutadania a fer-se la prova aquesta setmana: “És una manera de detectar els asimptomàtics”. I, sobretot, reclama als positius que compleixin el confinament.

Arxivat a