Les mesures implantades a la riera de Merlès redueixen un 60% l'afluència de visitants

Els vigilants privats contractats han posat més de 350 sancions

Vigilants privats a la riera de Merlès
Vigilants privats a la riera de Merlès | Estefania Escolà
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 12:43h
Les mesures implantades aquest estiu a la riera de Merlès -que passa o voreja les comarques del Ripollès, Berguedà, Osona i el Bages- per combatre la massificació de l'indret i els actes incívics han suposat una reducció del 60% dels visitants, segons dades del Consell Comarcal del Berguedà. Concretament, es va prohibir el bany i es va contractar vigilants privats, que han imposat més de 350 sancions per incompliment de les Ordenances d'Ús Públic, a les quals cal afegir les dels Mossos i els Agents Rurals.

En paral·lel, es va limitar l'espai d'aparcament a una setantena de places. Des del Consell Comarcal, el conseller de medi natural, Jesús Calderer, ha qualificat les mesures implantades "d'èxit rotund", especialment tenint en compte "la pressió desmesurada que han rebut tots els espais naturals de Catalunya".

La Riera de Merles és un espai natural protegit, reserva natural parcial, zona especial de conservació (ZEC), zona especial de protecció d'ocells (ZEPA) i és part de la Xarxa natura.


Arxivat a