Salut farà un cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu de dimecres a divendres

Alhora, dijous, es faran les PCR a tots els alumnes i professors de l'Escola Puig Agut

Cribratge massiu a Vic, fa uns dies
Cribratge massiu a Vic, fa uns dies | Josep M. Montaner
Redacció
22 de setembre del 2020
Actualitzat a les 15:33h
El Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu realitzaran, des d'aquest dimecres i fins divendres, un cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu. La previsió és realitzar unes 1.200 proves PCR i arriba després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos a la zona.

Per aquesta raó fan una crida als veïns d'entre 15 a 55 anys i sense símptomes de Covid-19 perquè hi participin. Es farà al Centre Cívic Frederica Montseny de 8:30 a 13:00h i de 15:00 a 20:00h. En paral·lel, dijous, es realitzaran proves a tots els alumnes i professors de l'Escola Puig Agut amb l'objectiu de detectar, també, positius asimptomàtics.

Agents comunitaris, mediadors culturals ja han començat a fer difusió entre el teixit social i els veïns del cribratge. Alhora s'han fet cartells en català, castellà, àrab i francès amb la informació.

Es tracta del segon cribratge massiu que es fa a Osona. A finals d'agost se'n va fer un al barri del Remei de Vic. Hi van participar 994 persones, de les quals 56 van donar positiu.

En aquests moments, la ciutat amb major risc de rebrot a Catalunya és Manlleu (917,4), a molta distància de la segona, Girona (664,4), Sitges (498,4) o Vic (494,1).

A més, hi ha vuit grups escolars confinats, una xifra de les més elevades de Catalunya. 

Arxivat a