​Embotits Solà retira 30 lots més de fuet

L'empresa de Gurb ho ha fet de manera voluntària i dona per tancada l'alerta sanitària per salmonel·losi

Un dels productes d'Embutidos Solà
Un dels productes d'Embutidos Solà | Embutidos Solà
Redacció
21 de setembre del 2020
Actualitzat el 22 de setembre a les 11:40h
Embotits Solà de Gurb ha anunciat la retirada voluntària dels canals de comercialització de trenta lots del fuet espetec extra. Amb aquesta mesura dona l'alerta sanitària per tancada arran del brot de salmonel·losi detectat a França que va afectar 18 persones entre el 8 de juliol i el 3 d'agost.

Fins a dia d'avui no s'han detectat nous casos. Des de l'alerta sanitària del 24 d'agost, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat la retirada de vuit lots distribuïts a Espanya i dos més a Lituània.

En un comunicat, l'empresa Embotits Solà informa que s'ha decidit aquesta retirada voluntària de producte un cop fet el seguiment de l'alerta i la col·laboració amb l'autoritat sanitària, clients i distribuïdors.

Segons detallen, ho fan amb la voluntat de "tancar l'alerta sanitària i continuar treballant amb tota normalitat". "En aquests moments, no tenim constància que existeixi cap altre brot en territori nacional ni en altres països de l’Unió Europea. La decisió de retirada es correspon únicament amb una mesura preventiva en l'àmbit de la qualitat i la seguretat alimentària, a fi de protegir de manera prioritària els drets del consumidor", es diu al text.

Concretament, s'ha decidit retirar el lot 20/12-01 fins al lot 20/31-04 del fuet espetec natural (en total 18 lots) i de l'espetec amb recobriments, del lot 20/09-01 al lot 20/31-45 (12 lots). L'empresa explica que s'han seleccionat en funció del consum preferent dels productes i subratllen que a dia d'avui no s'ha trobat una causa concreta que expliqui l'origen del brot a França un cop analitzat tot el procés que va des de l'entrada de la matèria prima fins a la seva distribució. "No està acreditat al 100% perquè no s'ha fet la seqüenciació total", expliquen fonts de l'empresa.

Actualment Embotits Solà produeix 190 tones de producte al mes, dels quals l'espetec extra representa un 1,5%.