CHV

​El Consorci Hospitalari de Vic ha atès un 6% més d'urgències durant el 2019

Han augmentat les visites a l'especialista respecte a l'any anterior però s'ha mantingut l'activitat quirúrgica i d'hospitals de dia

per Osona.com, 17 de setembre de 2020 a les 16:25 |
L'entrada urgències Hospital Universitari de Vic | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV) ha donat a conèixer les dades de la memòria d'activitat del 2019. Segons el recull, l'activitat assistencial ha estat lleugerament superior a la del 2018 i les urgències han estat les que més han crescut amb un 6%. S'ha passat de les 58.100 visites del 2018 a un total de 61.646 visites un any més tard. També han augmentat les visites a l'especialista, passant de les 186.854 a 190.575 el 2019 i un increment del 2%. D'altra banda, l'activitat quirúrgica i la dels hospitals de dia s'ha mantingut. Pel que fa a la plantilla, hi havia 1.114 treballadors.

Durant el 2019 el Consorci Hospitalari de Vic va atendre 91.520 pacients, un 1% més respecte l'any anterior que van ser 90.667. Se segueix així la tendència a l'alça dels últims anys.


En l'àmbit econòmic, el pressupost global de la corporació va ser de 99,7 milions d'euros (MEUR). La xifra de negoci va augmentar un 3,1% per l'actualització de tarifes del CatSalut. Tanmateix, els increments retributius van elevar un 6,7% les despeses salarials, alhora que va fer créixer un 2,3% el cost dels aprovisionaments de material sanitari i fàrmacs.

Pel que fa a les inversions, es van destinar més de 3 MEUR (sumant l'aportació del CatSalut i la de diferents mecenes) a millorar espais i equipaments. Els principals projectes han estat la nova unitat de Salut Mental, l'inici de la reforma de la tercera planta de l'Hospital Universitari de Vic, la renovació tecnològica dels equipaments de Diagnòstic per la Imatge, la implantació d'un sistema de monitorització centralitzada a Urgències i UCI i la posada en marxa d'un mamògraf d'última generació.


D'altra banda, es va estrenar una Àrea de Rehabilitació, la qual ha permès concentrar i millorar l'atenció als pacients del sud d'Osona, i s'han incorporat nous sistemes per millorar al seguiment dels pacients amb diabetis. També s'han implementat altres mesures com la reducció de les tarifes per aparcar a l'Hospital Universitari de Vic, la formació per garantir els drets de les persones LGTBI+ o les gestions a través de l'APP.
 

L'aparcament de l'Hospital de Vic. Foto: CHV


I entre els aspectes que s'han fixat per seguir millorant, basant-se en les opinions recollides dels usuaris, hi ha la reducció de les llistes d'espera a l'Hospital Universitari de Vic i la millora del menjar a l'Hospital de Manlleu.

La transmissió de coneixement

Durant el 2019 es va fer un pas més a hospital universitari amb la posada en marxa de la Unitat Docent de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, de la qual el CHV n'és la seu territorial per a les comarques d'Osona, Ripollès i la Garrotxa. Per primer cop, futurs metges han realitzat pràctiques clíniques generals integrant-se plenament en el dia a dia de la corporació.

Pel que fa a la plantilla, durant el 2019 hi havia 1.114 treballadors mentre que el 2018 eren 1.099. S'ha donat continuïtat a l'estratègia iniciada l'any anterior per millorar l'estabilitat laboral (professionals propis) i per potenciar la captació de talent (professionals externs). Un fet que s'ha traduït en la convocatòria de 110 llocs de treball. La progressiva feminització en l'àmbit mèdic és una altra tendència visible. En només dos anys, s'ha capgirat la proporció. A finals de 2019 la plantilla de facultatius compta amb 142 dones (53,4%) i 124 homes, fet que es reflecteix també a nivell de comandaments.

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació