​Lavanda preestrena el seu «atmosfèric» disc «Llinatge de desig» al Mercat de Música Viva de Vic

L'àlbum inclou instruments com el piano de paret amb sordina i la seva mateixa veu "com a punt de partida"

El cantant Dani Poveda dalt de l'escenari de l'Atlàntida de Vic durant la gravació del seu nou projecte com a «Lavanda»
El cantant Dani Poveda dalt de l'escenari de l'Atlàntida de Vic durant la gravació del seu nou projecte com a «Lavanda» | Glòria Castellví / MMVV
Osona.com
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 16:45h
El cantant Dani Poveda du el seu nou projecte musical Lavanda, que integra juntament amb el productor Jordi Casadesús, al Mercat de Música Viva de Vic (MMVV). A partir de les 21.30 hi preestrena al web de l'organització l'àlbum Llinatge de desig, que segons ha explicat a l'ACN, es tracta d'"un disc molt atmosfèric amb sons orgànics". Segons avança, aquest àlbum inclou instruments com el piano de paret amb sordina i la seva mateixa veu com a punt de partida, però assegura que més enllà, ambdós han "sabut vestir-lo amb instruments més sofisticats", com per exemple sintetitzadors analògics "per donar-li un punt de calidesa".

A aquesta sonoritat cal sumar-hi bases electròniques i molts instruments atmosfèrics que fan que, com més s'escolta el disc, més permet apreciar "l'univers generat", assegura. Llinatge de desig s'havia de publicar a l'octubre però la Covid-19 ha obligat els músics a canviar els seus plans.

"Com a tothom, la crisi ha impactat d'una manera gòtica i llavors vam decidir canviar l'estratègia", detalla. La pandèmia els va impulsar a gravar videoclips des de casa, que van anar publicant a les xarxes, però no en l'ordre preestablert. I si a l'octubre havia de sortir el disc sencer, el que sortirà el dia 2 serà el single que havia de ser el primer, i la resta de temes es faran esperar. Tanmateix, Vic és l'escenari on els programadors podran sentir l'àlbum sencer, ja que "tot el disc es preestrena a Vic".

"El concert de Vic serà el primer en què toquem junts i ha estat enregistrat pel mercat, que és un honor", diu Poveda, que avança que després de participar en aquest aparador, publicarà per als seus fans un tercer single: Famílies, que a parer seu descriu molt bé el conjunt del disc. Segons les seves paraules, aquest tema "explica d'una manera prou interessant totes les temàtiques de la resta de cançons", i en el terreny sonor comença molt íntim, amb un piano de paret i una veu "com un xiuxiueig que acaba fent-se molt gran atmosfèricament i creix molt".

"Sorprenentment per nosaltres és el primer concert que hem fet. Mai havíem tocat abans junts", explica sobre el concert preenregistrat. Tanmateix, destaca que el mercat és "una oportunitat meravellosa" per mostrar als programadors en què consisteix el projecte Lavanda.

De fet, sobre la nova proposta musical explica: "Fins ara havia tingut altres projectes musicals on jo era el mateix productor i treballava amb els músics de la banda la producció. En aquesta nova etapa el que he decidit és compartir-ho amb un productor perquè necessitava aprendre altres visions", detalla. El cantant remarca la comoditat de treballar amb Casadesús, que li ha ensenyat a dir 'no' a aspectes que no funcionaven.

Altres novetats

Més enllà de Lavanda, el mercat també acull a partir d'aquesta tarda, concerts de RomeroMartín, Paula Peso, Carles Viarnès, Matthew McDaid & The Last Minute Soldier, Núria Andorrà i Las Migas. A partir de les 21 hores, es podran sentir també les darreres novetats de Roger Pistola, Alex Serra & Totidub, Koko-Jean & The Tonics i Sondarúa.
 

Consulta tota la programació



Arxivat a