Torelló ha destinat 448.000 euros en ajuts per pal·liar els efectes de la Covid

Més de la meitat dels recursos, acordats per la comissió que integra tots els grups municipals, són ajudes socials i la resta per a negocis i autònoms

L'alcalde de Torelló amb la resta de representants de la comissió Covid-19
L'alcalde de Torelló amb la resta de representants de la comissió Covid-19 | Aj. de Torelló
Osona.com
16 de setembre del 2020
L'Ajuntament de Torelló ha destinat 448.000 euros en ajudes a ciutadans i empreses que han patit els efectes econòmics i socials de la Covid-19. Han estat ajuts directes acordats pels quatre grups municipals que configuren la comissió (ERC, JxCat, CUP i PSC).

Concretament, s'han destinat 258.000 euros en ajuts socials a famílies i col·lectius vulnerables i 190.000 euros en suport a comerços, autònoms i empreses afectades per l'estat d'alarma i les restriccions. La factura de la pandèmia, però, serà "molt més elevada" al municipi perquè queda pendent de quantificar els serveis que no es van prestar i que caldrà compensar.

Així ho apuntava l'alcalde Marçal Ortuño en la roda de premsa de presentació. En aquest sentit, explicava que la comissió va sorgir davant l'"emergència" de la pandèmia i va agrair la bona entesa de totes les forces representades al consistori.

Des del PSC, la portaveu Roser Roma admetia que els recursos són limitats i que voldrien haver pogut ampliar les ajudes per arribar a més persones per reactivar tots els sectors econòmics. La regidora de JxCat Neus Codina destacava també el treball conjunt de tots els partits i subratllava la necessitat de pensar més a mig termini, amb una revisió de les ordenances per l'exercici vinent i plans de promoció.

Per últim, des de la CUP el regidor Jordi Casas valorava positivament les beques del casal municipal d'estiu perquè han arribat a famílies que "habitualment quedaven excloses". També va mostrar la predisposició a seguir treballant plegats per pal·liar els efectes de la pandèmia.



Arxivat a