​La música, protagonista del nou cicle de fires de petit format a Vic

La Fira al Parc tindrà lloc al parc Jaume Balmes i n'hi haurà fins al 25 d'octubre

Titi Roca i Bet Piella després de la presentació de la Fira al Parc.
Titi Roca i Bet Piella després de la presentació de la Fira al Parc. | Adrià Costa
Osona.com
17 de setembre del 2020
Actualitzat el 18 de setembre a les 10:27h
Vic estrena aquest divendres el nou cicle de fires de petit format "Fira al Parc" amb la música com a protagonista. Aquest cicle tindrà lloc al parc Jaume Balmes i s'allargarà fins al 25 d'octubre.

"Música al Parc" es farà el divendres 18 de setembre de 4 de la tarda a 9 del vespre, i el dissabte 19 de setembre d’11 del matí a 9 del vespre. Coincidint amb el Mercat de Música Viva de Vic (MMVV), un dels seus escenaris oficials enguany estarà situat en aquest parc, on es podran veure les actuacions d’Anaïs Vila i Le Nais, entre altres, amb reserva d’entrada prèvia. 

Les parades de discos, que habitualment s’ubicaven a la plaça Major, seran al parc, on també hi haurà parades de llibreries de música, d’instruments i d’artesania. El públic familiar podrà participar en tallers musicals de percussió.

En marxa de l'app Vicfires

També es posarà en marxa la nova app Vicfires, que permetrà veure el llistat dels expositors i la seva ubicació, i es podrà enllaçar amb els portals web i les xarxes socials de cada expositor, contribuint així a la difusió els seus productes. També es podrà consultar el programa d’activitats paral·leles i seguir-ne algunes de les més rellevants per streaming. 

Com que cada fira de Fira al Parc tindrà l’aforament limitat, la nova aplicació permetrà conèixer en temps real l’aforament que hi ha. L’app Vicfires, que es podrà baixar de manera gratuïta, suposa un pas més en la digitalització de Fires i Mercats que ja estava en projecte i que la crisi sanitària ha accelerat, com remarca el regidor de Fires i Mercats, Titi Roca.

Les fires tindran una mitjana de 40 parades i totes comptaran amb dinamització mitjançant tallers o actuacions relacionades amb cada temàtica i una petita zona de food trucks. L’aforament serà gratuït i limitat a un miler de persones i per accedir-hi caldrà complir la normativa sanitària referent a l’ús de mascareta i gel hidroalcohòlic. Les parades també mantindran la distància de seguretat vigent segons la normativa d’esdeveniments a l’aire lliure.

“L’objectiu d’aquestes fires és contribuir al reimpuls econòmic de diversos sectors i a la dinamització comercial de la ciutat”, segons Titi Roca. Amb aquesta iniciativa es pretén donar suport i oferir un espai de venda a aquests productors i comerciants, atès que la crisi sanitària ha afectat el teixit comercial de la ciutat i sectors que participaven activament en les fires organitzades per l’Ajuntament, explica Roca.

Informació de les fires al Parc

Música al Parc

Coincidint amb el Mercat de Música Viva de Vic, la música s'instal·larà al parc amb actuacions, parades de discos o instruments, tallers de percussió o llibres relacionats amb la música.

18 i 19 setembre
Horaris: divendres de 16 a 21h / dissabte d'11 a 21h

Moda al Parc

La moda i els complements seran els protagonistes del parc amb alguns comerciants que hi són habitualment pel Mercat Medieval.

26 i 27 setembre
Horaris: dissabte de 10 a 20h / diumenge de 10 a 20h

Artesania al Parc

Expositors de la Fira d'Artesans de Nadal i el Mercat Medieval de Vic, així com de diversos comerços de la ciutat, podran mostrar i vendre els seus productes. També s'hi portaran a terme tallers i activitats relacionades amb l'artesania

10 i 11 d'octubre
Horaris: dissabte de 10 a 20h / diumenge de 10 a 20h

Slot al Parc

La Fira Slot Clàssic de Vic es va haver de cancel·lar enguany per la Covid. Per això, es podrà veure una nova edició al parc Jaume Balmes.

18 d'octubre
Horaris: diumenge de 10 a 14h

Alimentació al Parc

La fira dedicada a l'alimentació tancarà el cicle amb parades de productors que habitualment venen pel Mercat de l Ram, el Lactium o el Mercat Medieval.

24 i 25 octubre
Horaris: dissabte de 10 a 20h / diumenge de 10 a 20h



Arxivat a