Vic destinarà 100.000 euros per fomentar l'ocupació

El ple aprova una modificació de crèdits sense acabar de convèncer ERC ni Capgirem

El ple de Vic va recuperar la presencialitat aquest dilluns
El ple de Vic va recuperar la presencialitat aquest dilluns | Josep M. Montaner
16 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:17h
El ple de l'Ajuntament de Vic -el primer del curs i que va recuperar la presencialitat- va aprovar aquest dilluns una modificació de crèdits per posar en marxa més mesures per pal·liar els efectes de la Covid-19 i reactivar l'economia. Tal com explicava la regidora d'Economia Núria Homs, es destinaran 100.000 euros per fomentar l'ocupació.

La reactivació econòmica, segons Homs, es basarà en tres línies: en finançar part dels costos de la Seguretat Social a empreses perquè contractin personal (s'incrementa la partida); en incentivar la contractació de persones sense permís de treball, el qual els dóna accés al permís de residència; i en ajudar a finançar la tutoria i mentoria d'aquelles empreses que contractin alumnes de 3r i 4t d'ESO per fer-hi estades laborals en el marc del programa "Punt de partida".

Aquesta modificació de crèdit també incloïa una partida total de 50.000 euros als convenis amb l'escola bressol llar Vedruna Escorial (38.600 euros) i l'Esquitx Bressol Dominiques Vic (11.400 euros). Aquest punt va ser l'escull entre oposició i govern. La modificació va tirar endavant amb els vots de JxCat (11) i la regidora del PSC, mentre que ERC es va abstenir i Capgirem va votar en contra.
 

Núria Homs va explicar la modificació de crèdit. Foto: Josep M Montaner


Des d'ERC, Josep Lluís Garcia insistia en el fet de disgregar les partides per tal de poder votar de forma diferenciada. Garcia es preguntava què obté l'Ajuntament com a contrapartida per subvencionar les escoles bressol privades i si les municipals ho estarien en el mateix nivell. "Pels dubtes que ens genera, ens abstindrem", concloïa.

Per la seva banda, des de Capgirem, Joan Coma expressava que si s'haguessin separat les partides de les escoles i el foment de l'ocupació, "no ens veuríem obligats a votar en contra". En aquest sentit, criticava que "tècnicament es pot solucionar" i si "depengués d'un sol vot", l'equip de govern la disgregaria "al moment". "També votem en contra de la manera de fer política que intenta fer passar pel tubo les altres opcions polítiques", etzibava.

L'alcaldessa Anna Era va sortir en defensa del dictamen criticant la posició de l'oposició. "Els fem una petita ajuda, sense mirar ideologies per la inversió que han hagut de fer per la Covid-19", deia Erra, remarcant que governen "per a tothom" i que no deixaran d'ajudar les necessitats de "tota la ciutat".

El dictamen també inclou en la modificació del crèdit una partida de 15.000 euros a despeses de promoció del turisme, 19.500 euros al Projecte Art i Escola o 30.500 euros a l'adquisició de material informàtic, entre altres.

Arxivat a