La compra del Seminari Vell de Vic per part de Bayés encén el ple

ERC critica l'agilització del procés i l'equip de govern s'indigna per les insinuacions i acusacions

El ple de Vic d'aquest dilluns va recuperar la presencialitat
El ple de Vic d'aquest dilluns va recuperar la presencialitat | Josep M. Montaner
15 de setembre del 2020
Actualitzat el 16 de setembre a les 9:58h
L'Ajuntament de Vic va recuperar aquest dilluns els plens presencials. El primer del curs va estar marcat pel comiat dels regidors de Capgirem Vic Joan Coma i Sara Blázquez, però també per la compra del Seminari Vell de Vic que va generar debat. Tal com avançava El 9 Nou aquest dilluns, la família Bayés està a punt de tancar la compra de l'edifici per ampliar els consultoris mèdics que ara tenen a la plaça de la Catedral per un valor d'1,3 milions d'euros.

Aquest procés, però, no es va veure amb bons ulls des d'ERC de Vic que ho va criticar durament pel fer d'agilitzar el procés de construcció del pàrquing soterrat de Maria Àngels Anglada i portar a terme el procés de licitació durant les vacances. Durant el torn de precs i preguntes, la portaveu Maria Balasch va dir que el govern "només beneficia els seus" i ara entenia "perquè l'alcaldessa no ens va deixar debatre el punt d'urgència sobre el pàrquing", que està situat al davant de l'edifici.

En aquest sentit, va titllar el procés com un "cúmul de despropòsits" i va apuntar que 1,3 milions d'euros era un preu baix. La portaveu d'ERC va preguntar-se per què hi havia "tantes presses" just abans de començar les vacances i si interessava que només hi hagués un comprador de l'edifici. "Aquest tipus de polítiques no ens agraden", concloïa.

El govern va respondre en tromba. D'una banda, la regidora d'Urbanisme Fabiana Palmero va recriminar "les acusacions greus" que feien des d'ERC i va remarcar que "ha estat un projecte transparent". "Des de fa molt temps que el Seminari Vell es vol vendre i tot s'ha fet com s'havia de fer", afegia. També destacava l'aposta de l'empresa per "revitalitzar el centre històric de la ciutat" i que els diners que s'obtindran "ens van molt bé per invertir en altres polítiques".
 

Fabiana Palmero al ple de Vic Foto: Josep M Montaner


D'altra banda, l'alcaldessa Anna Erra va demanar a Balasch que retirés "les insinuacions i recriminacions", ja que "tot és públic i transparent, i estem al costat de l'administració i dels treballadors públics que han fet la seva feina". També va remarcar que "després de 20 anys s'ha trobat una sortida al Seminari Vell que estava en desús", afegia.

Balasch va remarcar que no estava acusant el personal de l'Ajuntament de fer res mal fet, sinó que es queixava de la política i "la urgència i a correcuita pel tema del pàrquing". "Les formes no ens han agradat", concloïa.


Arxivat a