Diada atípica a Osona per la Covid-19

Activitats disperses en la majoria de municipis per evitar aglomeracions

Manifestació de la Diada 2020 a Vic.
Manifestació de la Diada 2020 a Vic. | Josep M. Montaner
11 de setembre del 2020
Actualitzat el 14 de setembre a les 15:18h
Osona ha viscut enguany una Diada atípica per la situació derivada de la Covid-19. Si bé diversos municipis de la comarca han fet actes -com ofrenes florals i repic de campanes-, no ha estat ni de tros com els altres anys, on desenes d'autocars sortien cap a Barcelona per participar en la manifestació organitzada per l'ANC, i que ha esdevingut una tradició.


Un bon termòmetre ha estat la plaça Major de Vic. Només s'hi han concentrat desenes de persones ben arrenglerades, guardant les distàncies i amb mascareta. No ha deixat les espectaculars imatges d'altres manifestacions en què no s'hi cabia, però gairebé s'han omplert els 800 punts habilitats.

Els crits d'"independència" i "llibertat presos polítics" no han quedat reprimits sota la mascareta i han pogut ressonar, encara que sigui amb menys intensitat, per tot la plaça Major.

Durant els parlaments l'alcaldessa de Vic Anna Erra ha agraït "la responsabilitat i el to de la concentració". "Potser algú dirà que no hi ha tanta gent al carrer, però continuem activats i ferms", ha afegit Erra, remarcant que "el que vam fer l'1 d'octubre ha de ser el far de la nostra llibertat". L'alcaldessa també ha tingut un record per a la vigatana i exiliada Marta Rovira.
 

Concentració a la plaça de Vic durant la Diada. Foto: Josep M. Montaner


A Vic hi havia dos espais per a manifestar-se, inicialment n'eren quatre, però el Procicat no n'ha autoritzat dos per motius sanitaris. Per tant, finalment hi ha hagut concentracions a la plaça Major i la plaça de l'estació.

Llibres i cadires

Tot i això, a Vic també hi ha hagut altres actes durant el dia: Un mur de llibres "contra la repressió" s'ha alçat davant dels jutjats en un acte convocat pel CDR de l'Alt Ter o una plantada de cadires reivindicatives a la plaça.

De cadires també se n'han trobat a Taradell. De fet, la majoria de les territorials de l'assemblea a Osona han organitzat algun acte.


 
Arxivat a