Homenatge a la determinació i compromís de Carles Furriols

Òmnium Osona reconeix la trajectòria professional i l'esperit lluitador al metge i activista en la 18a edició de la Marxa dels Vigatans

Carles «Tati» Furriols, homenatjat en la 18a edició de la Marxa dels Vigatans
Carles «Tati» Furriols, homenatjat en la 18a edició de la Marxa dels Vigatans | Albert Alemany
Osona.com
11 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:36h
Òmnium Cultural Osona va homenatjar Carles Furriols, més conegut com a Tati Furriols, aquest dijous a la nit. En un acte a la Sala Sert de la Cambra de Comerç de Vic, el president de l'entitat Alfred Verdaguer lloava la "determinació" de Tati Furriols -i també de Jordi Cuixart- a l'hora de reivindicar la llibertat de Catalunya. "És un bon personatge ingovernable", afegia el president d'Òmnium.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Vic Anna Erra destacava la implicació de Furriol "amb totes les causes" i el definia com una persona "generosa, lluitadora i que aposta per l'entrega als altres i l'estima pel seu país". "L'últim exemple l'hem tingut amb la implicació amb la pandèmia i la mobilització que ha aconseguit a la comarca", apuntava Erra.

Precisament, la junta d'Òmnium ha reconegut al metge i activista la seva trajectòria professional i el seu caràcter i esperit lluitador compromès amb els més vulnerables.
 

Anna Erra, Alfred Verdaguer i Carles Furriols. Foto: Albert Alemany


L'homenatjat va fer un repàs de la seva vida, des de la seva família, els seus primers de records de la ciutat de Vic, la inquietud política, la lluita antifeixista o el "projecte central de la meva vida": La Fundació Trueta.

Furriols va centrar el seu parlament en l'exili, "el fet d'abandonar la pàtria per força", en el qual va tenir dures paraules contra Felip VI: "La força de la raó la tenim els catalans", deia. En aquest sentit va remarcar que "sempre ha defensat la lluita pacifista.

Durant l'acte hi van intervenir la vigatana i secretària general d'ERC Marta Rovira i l'expresident Carles Puigdemont, tots dos des de l'exili. Van posar la música el Duet XY format per Laura i Marçal Ayats. Van interpretar Abril del 74 de Lluís Llach i la Balanguera de Maria del Mar Bonet.

Aquest acte s'emmarca en la 18a edició de la Marxa dels Vigatans que enguany ha estat suspesa per la situació derivada de la Covid-19. "Ha estat més invisible, silenciosa i minimitzada, però no menys reivindicativa", apuntava Alfred Verdaguer.

Arxivat a