​El curs escolar arrencarà a Osona amb 23.070 alumnes i més professors que l'any passat

Sant Hipòlit de Voltregà estrenarà escola i Balenyà, Folgueroles i Sant Pere, institut escola

Alumnes de l'Escola Rocaprevera de Torelló
Alumnes de l'Escola Rocaprevera de Torelló | Adrià Costa
Osona.com
10 de setembre del 2020
Actualitzat a les 17:06h
El curs escolar arrencarà a Osona amb un total de 23.070 alumnes de l'etapa obligatòria, és a dir, des de P3 fins a 4t d'ESO. Per edats, 1.459 alumnes començaran P3 i 2.012 l'ESO. Així ho detallen les dades dels Serveis Territorials d'Educació a la Catalunya Central, en què el nombre de docents és de 6.136, 188 més que l'any passat a les sis comarques que formen la zona.

Entre les novetats del 2020-2021, destaca la posada en marxa de tres instituts escola a Osona. Es tracta del Carles Capdevila de Balenyà; Mossèn Cinto de Folgueroles; Josep M. Xandri a Sant Pere de Torelló.

També la nova escola Voltregà, fruit de les fusions de l'Abat Oliva de Sant Hipòlit de Voltregà i El Despujol de Les Masies de Voltregà. El nou centre, que oferirà el curs que ve dues línies de P3, ocuparà els espais on actualment s'ubica l'Escola Abat Oliba, a Sant Hipòlit de Voltregà, i acollirà l'alumnat provinent dels dos centres educatius.

Finalment, segons informa Serveis Territorials, l'institut de Gurb encara està pendent de licitació de l'obra.

L'ensenyament no obligatori

Pel que fa a l'ensenyament no obligatori, un total de 1.868 estudiants faran Batxillerat a Osona. En el cas de la formació professional, les principals novetats a la comarca és la incorporació del Cicle formatiu de Direcció de serveis de restauració a l'Institut de Tona. L'Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu impartirà un Itinerari formatiu específic (IFE) d'Auxiliar en Manteniment d'Instal·lacions Esportives i un programa de formació i inserció d'Auxiliar de fabricació mecànica i instal·lacions electrotècniques.