Diada 2020

Tots els actes de la Diada a Osona

Concentracions restringides, repics de campanes i mesures restrictives

per Osona.com , 10 de setembre de 2020 a les 09:55 |
Estelada gegant a l'entrada de la plaça Major de Vic, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de setembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Diada d'aquest Onze de Setembre no serà com les d'abans. Amb la situació derivada del coronavirus, per assistir a les mobilitzacions físiques promogudes per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), cal inscriure-s'hi prèviament. Es demana als participants, respectar les indicacions dels voluntaris i fer ús de la mascareta, una bona higiene de mans i respectar la distància de seguretat.

A Osona, hi haurà concentracions i actes diversos en alguns municipis. Mentre en alguns hi haurà concentracions, en d'altres hi haurà repics de campanes o


Podeu consultar el programa íntegre aquí i, a sota, el mapa amb tots els actes arreu del país:


BALENYÀ: a les  9.30h, a la plaça de l'11 de Setembre, es farà un parlament a càrrec d'un convidat i les ofrenes dels diferents partits del consistori i de l'ANC de Balenyà. A la tarda, a les 15.45h, trobada a la rotonda (al costat d'en Ponts) punt on s'inicia el camí cap a l'Ajuda. Es caminarà fins al Santuari pel nou camí, i allà es farà una concentració estàtica. A les 17.14h, repic de campanes, lectura del manifest i Cant dels Segadors.

CALLDETENES: a les 11 del matí, a la plaça 11 de Setembre, ofrena floral, parlaments i Música per la Llibertat. A les 4 de la tarda sortida caminant fins a Sant Marc. A les 17.14h, a Sant Marc, hissada de l'estelada, repic de campanes i Cant dels Segadors. 

CENTELLES: al matí es farà la tradicional ofrena floral, una ballada de sardanes al voltant de l'estelada gegant, i també es promourà l'acció Ponts per la Llibertat. A la tarda, a les 17.14h hi haurà una cantada, sardanes, repic de campanes i parlaments. 

COLLSACABRA: punt de trobada a la pollancreda de l'Esquirol a partir de  2/4 de 5 de la tarda. L'acte començarà a les 17.14h. 

GURB: la concentració tindrà lloc a Avinguda de les Rondes, avinguda de Sant Bartomeu fins el Mas l'Esperança (recinte de l'Ajuntament). Els accessos al recinte s'obriran a les 16.30h i l'acte s'iniciarà a les 17.14h amb hissada d'una estelada al polígon la Ronda, toc de campanes a sometent i cant dels Segadors. Al recinte de l'Esperança, als jardins de l'Ajuntament, es podrà seguir en directe l'acte central que es farà a Barcelona.

LLUÇANÈS: a dos quarts d’una del migdia, a Prats, es farà l’ofrena floral al monument a Rafael de Casanova, acompanyada de la lectura del manifest. A les 17:14h repic de campanes. A la tarda, homenatge a Jaume Puig de Perafita i els seus fills. Serà a les 19h a la plaça de Sant Antoni. Inclou representació teatral de "Les heroïnes del setge 1706" a càrrec de La Trebinella i FitaFestt i actuació musical del grup Udols de Llop. També comptarà amb una ofrena floral al monòlit de Jaume Puig de Perafita per part d'Ajuntaments i entitats del Lluçanès i el cant dels Segadors. L'acte estarà presentat per l'alcalde de Perafita, Ramon Casals. La cloenda anirà a càrrec de Marc Sucarrats, president del Consorci del Lluçanès.

MANLLEU: la concentració tindrà lloc a la plaça de Dalt Vila. Els accessos al recinte s'obriran a les 11h i l'acte s'iniciarà a les 12h i acabarà cap a les 13h.

MUNTANYOLA: concentració al voltant de l'església a les 17h. A les 17.14h repic de campanes, lectura del manifest i cantada dels Segadors.

RODA DE TER: punt de trobada a les 16.30h a la plaça Major. I a les 17.14h es formarà un llaç gegant. També hi haurà repic de campanes. 

SANT QUIRZE DE BESORA: a les 17.14h repic de campanes. A les 18h sardanes amb la Cobla Osona a la Plaça Bisaura. I a les 22h espelmes a les finestres i balcons. 

SANTA EULÀLIA DE RIUPRIMER: la concentració tindrà lloc a la plaça de la Vila 1 d'Octubre. Els accessos al recinte s'obriran a les 17h i l'acte s'iniciarà a les 17.14h.

SEVA I SANT MIQUEL DE BALENYÀ: repic de campanes a 17:14h, lectura del manifest i cant dels Segadors. Seguidament, s'ompliran els laterals de la C-17 amb estelades.

TARADELL: es proposa als veïns col·locar una cadira al portal de cada casa amb una cartolina en què expressin la seva reivindicació. Les cartolines es poden adquirir a la parada que l'Assemblea instal·la els dissabtes al matí al passeig Domènec Sert. A més, en punts concrets del poble, l'ANC posarà desenes de cadires per fer més visible la protesta. L'acció de les cadires durarà tot el dia. A la tarda, a les 17.14h, a través de Ràdio Taradell, sonaran Els Segadors. Es fa una crida perquè tothom sintonitzi l'emissora (107.7 FM) i surti al balcó o s'acosti als carrers més cèntrics amb una ràdio. Un cop s'acabi aquesta acció, l'ANC fa una última crida, en aquest cas fora de Taradell. Es proposa anar fins a Malla i omplir els laterals de la C-17 amb estelades.

TONA: els actes començaran a les 9h del matí a la Plaça Major. Sortida cap al Castell  i esmorzar de carmanyola. A les 11.30h a la Plaça Major, acte institucional organitzat per l'Ajuntament de Tona. Hissada de la bandera, concert i refrigeri. A la tarda, a les 17.14h, repic de campanes. I seguidament sortida a peu cap a Malla per omplir d'estelades la C-17. A les 18.15h trobada al tram de la Creu Roja. 

VALL DEL GES: La concentració tindrà lloc als Jardins de Can Parrella (entrada pel camí nou de Can Parrella). Els accessos al recinte s'obriran a les 16.30h i l'acte s'iniciarà a les 17.14h.

VIC: a les 16.30h convocatòria de participants en 4 punts en funció d’on s’hagin inscrit. A partir d’aquesta hora, els participants inscrits han de ser presents al tram on s’han registrat i anar-se situant mantenint els 2 metres de distància entre persones. Els accessos a tots els punts s'obriran a les 16.30 h i l’acte s'iniciarà a les 17.14h. Hi haurà un repic de campanes des de  diversos campanars des la ciutat, s’onejaran banderes i banderoles, hi haurà lectura dels manifest i Cant dels Segadors.

Els punts són: 

SEPE (C/ Ramon Sala i Saçala, s/n). Un cop estigui ple l’espai davant del SEPE, els participants es situaran a l’Avinguda Bernat Calbó direcció la Ronda Camprodon

Seguretat Social (Plaça Lluís Companys, 4). Un cop estigui plena la Plaça Lluís Companys, els participants s’hauran d’anar distribuint al c/ Montserrat, seguint les indicacions dels voluntaris)

Plaça de l'Estació, davant la RENFE. Un cop estigui plena la plaça de l'Estació, els participants s’aniran situant al c/ Pare Gallissà, direcció la plaça del Mil·lenari, seguint les instruccions dels voluntaris

Plaça Major, que també tindrà un aforament limitant, mantenint l’espai de 2m de distància entre persones. L'accés es farà únicament pel c/ Verdaguer, els voluntaris aniran guiant els participants que aniran omplint la Plaça de forma ordenada en fileres. Per desallotjar la Plaça es farà també de forma ordenada, filera a filera, en aquest cas s’obriran la resta de carrers per tal de facilitar el buidat de la Plaça. 
 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació