​El Circuit d'Osona acull unes 24 hores de kàrting amb una participació multitudinària i de luxe

La prova unirà per primer cop a Catalunya karts de lloguer i prototips

Campionat de Catalunya de Kàrting al Circuit d'Osona.
Campionat de Catalunya de Kàrting al Circuit d'Osona. | Josep M. Oliver
Osona.com
09 de setembre del 2020
El Circuit d’Osona acollirà per primera vegada a Catalunya unes 24 hores de kàrting multicategories, en què prototips de quatre temps de les categories sèrie o lliure compartiran pista amb els karts Sodi World Series de lloguer. La prova es disputarà els dies 11,12 i 13 de setembre i està organitzada per MM Sports, Màrqueting & Community Management.

La cursa està marcada per la incertesa de la Covid-19. L'organització, amb el vistiplau de les institucions esportives i sanitàries, manté la celebració sota estrictes mesures de seguretat i higiene per evitar la propagació de la pandèmia.

La prova presenta una elevada participació, amb equips d'un gran nivell, amb pilots guardonats en campionats europeus i mundials, com David Martínez, Dani Martínez, Belen Garcia, Xavier Lloveras o Nil Montserrat. Les 13 places de karts de lloguer han quedat plenes i en la categoria de prototips hi ha inscrits 11 equips.

En la categoria de karts de lloguer, trobem formacions tan potents com Creatia Racing Team, que està dominant l'Open de Resistència d'enguany al Circuit d'Osona, i CraksRacing Team i Equip Open, amb una gran experiència en aquest tipus de curses. En la de prototips, sobresurt NM Racing Team, amb un elenc de grans figures.

Per una plaça al campionat del món SWS

La competició tindrà un format amb equips de 3 a 10 participants (a lliure elecció) en les categories Lliure 4T, Sèrie 4T o Lloguer 4T, aquesta última puntuable pel prestigiós campionat de món Sodi Worls Series-SWS. A més de les 24 hores de cursa, i hi haurà una sessió de classificació i entrenaments lliures.

El registre administratiu i el control de pes, entre les 10 del matí i les 2 del migdia del divendres, 11 de setembre, donarà el tret de sortida de la prova. Al mateix temps, a partir de les 10.30 hores i fins les 7 de la tarda tindran lloc els entrenaments lliures.

El dia següent, després del sorteig de karts i el brífing, entre les 9.30 i les 10.40 hores, es faran els entrenaments qualificatius. La cursa començarà oficialment a les 12 del migdia de dissabte i finalitzarà a la mateixa hora de diumenge.

Un aspecte important que s'ha de tenir en compte, per tal de garantir una major igualtat entre els participants, és que hi haurà llast de karts amb un pes mínim per pilot. En la categoria de karts de lloguer, a més, es canviarà de vehicle a cada parada a box i es posaran pneumàtics nous a l'inici de la sessió de classificació.

Homenatge a Marc Aguilera

A principis d'agost va morir amb només 21 anys Marc Aguilera, un gran amant del motor i la música. El jove patia una leucèmia des de feia temps. L'organització ha decidit retre-li homenatge i per això la prova passarà a dir-se 24 Hores MM Sports Circuit d'Osona Trofeu Marc Aguilera 2020.