​Splendid Foods redueix el temps d'assecatge dels embotits amb tecnologia avançada

El fabricant de Seva ha posat en marxa un projecte pilot que té per objectiu millorar l'eficiència del procés de curació

Osona.com
09 de setembre del 2020
El projecte pilot a Splendid Foods millora l'eficiència mitjançant la tecnologia avançada
El projecte pilot a Splendid Foods millora l'eficiència mitjançant la tecnologia avançada | Splendid Foods
El grup Splendid Foods ha posat en marxa el projecte pilot Embot-It's, una iniciativa que té per objectiu millorar l'eficiència del procés de curació d'embotits a través d'una anàlisi avançat de dades i sistemes intel·ligents. Tal com explica l'empresa de Seva en una nota, això ha permès reduir el temps de curació i uniformitzar-lo per assegurar la qualitat final del producte, reduint les minves i la matèria excedent.

Fins ara el fabricant d'embotits ha estat capaça de reduir la durada del procés d'assecatge i fins i tot millorar la qualitat dels productes, així com aconseguir un increment en la productivitat per assecador. També segueix treballant en ele desenvolupament de models de predicció que permetin determinar el moment més òptim per retirar els lots de productes curats, cosa que generar un millor aprofitament dels recursos productius.

La iniciativa compta amb la col·laboració de Patel (del Grup Vall Companys), l'enginyeria d'IT Delsys i el centre d'anàlisi de Big Data d'Eurecat. La coordinació està en mans del Clúster Innovacc i està previst que finalitzi a finals del mes de setembre de 2020. El projecte va rebre una ajuda en innovació dels Grups Operatius del Departament d'Agricultura de la Generalitat el 2017.

Splendid Foods és la marca sota la qual es fabriquen els productes Can Duran, El Ángel i les centenàries i emblemàtiques Casa Sendra i Bofill Ecológica, unides al grup el 2014.