Dotze AMPA d'escoles i instituts de Vic, a favor del canvi a la ronda Camprodon

També demanen que la iniciativa temporal i experimental perduri en el temps

El canvi a la ronda Camprodon de Vic dona prioritat al ciclista
El canvi a la ronda Camprodon de Vic dona prioritat al ciclista | Josep M. Montaner
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 10:29h
Un total de dotze AMPA de centres educatius de Vic donen suport a les accions de mobilitat que està portant a terme l'Ajuntament. En un manifest remarquen que tot i que algunes d'aquestes accions poden crear "inicialment inconvenients, estem segurs que a la llarga aquestes accions redundaran en una millora global evident".

La mesura més controvertida ha estat el canvi radical a la ronda de Francesc de Camprodon, en què s'han eliminat dos dels quatre carrils existents i s'han convertit en carrils bici. Aquest tram és experimental i temporal, i té previst està en funcionament, com a mínim, fins a la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat (16-22 de setembre).

En declaracions a Osona.com, Josep Verdaguer -del Guillem de Montrodon- puntualitza que consideren que el canvi a la ronda Camprodon és "una acció valenta" i alhora "un carril important" que dona més seguretat als pares i mares, i vertebra un eix a través de diversos centres. "Aquest eix viari també permet connectar i desplaçar-se a altres espais de la ciutat, com la zona esportiva", afegeix Verdaguer. En aquest sentit, apunta que els agradaria que la mesura -que té la intenció de ser un tram temporal- perduri en el temps.

En el manifest, AMPA i AFA han unit esforços "per avançar cap a un canvi de model de mobilitat a la ciutat, amb el foment de la reducció de l'ús dels vehicles motoritzats". En aquest sentit, proposen que infants i joves vagin als centres a peu, amb bicicleta patinet o bé amb transport públic, ja que això també fomenta "l'autonomia i el creixement personal".

Signen aquest manifest, l'AMPA Guillem de Montrodon, Institut Jaume Callís, Dr. Joaquim Salarich, Institut de Vic, Andersen, La Plana, Fedac Vic Pare Coll, Sant Miquel, Vedruna Escorial, Sagrat Cor, Sentfores i La Font.


Manifest de les AMPA i AFA de Vic

Diverses AMPA/AFA d'escoles i instituts de Vic, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vic, hem unit esforços per avançar cap a un canvi de model de mobilitat a la ciutat, amb el foment de la reducció de l'ús dels vehicles motoritzats. Des de les AMPA/AFA volem potenciar que els nens i nenes, nois i noies, vagin als centres educatius a peu, amb bicicleta, patinet o bé amb transport públic. Estem convençuts que tenim una ciutat que permet desplaçar-se còmodament d'una punta a l'altra amb qualsevol d'aquests mitjans. Per això, des de fa força anys estem treballant amb l'Ajuntament per una mobilitat més saludable, sostenible, integradora i segura pels nostres nens i nenes, nois i noies i, en definitiva, per tots nosaltres com a adults.

La mobilitat que proposem, fomenta la seva autonomia i el seu creixement personal, ja que han de planificar l'horari, el recorregut, han de compartir el trajecte amb els seus companys i companyes, cultiven la responsabilitat d'acompanyar els seus germans o germanes més petits, fan activitat física i ajuden a reduir la contaminació de gasos de combustibles fòssils, que són un risc per la salut i potencien el canvi climàtic. A més a més, amb aquesta acció volem fomentar un model d'economia local basat en el consum de proximitat, en reduir els desplaçaments llunyans.

Per això recolzem i participem en la setmana de la mobilitat sostenible del 16 al 22 de setembre. Estem convençuts que potenciant una mobilitat més sostenible, podrem millorar les nostres escoles, la nostra ciutat i, en definitiva, la societat en què vivim.

Per tot això, donem suport a les accions que l'Ajuntament està tirant endavant, tot entenent que algunes d'elles poden crear inicialment inconvenients, però estem segurs que a la llarga, aquestes accions redundaran en una millora global evident.

Us animem que participeu en la setmana de la mobilitat sostenible d'enguany, esperonant els vostres fills i filles a anar a les escoles i instituts a peu, amb bicicleta, en patinet o amb qualsevol mitjà de transport més saludable, més segur, més integrador i més respectuós amb el medi ambient.

AMPA GUILLEM DE MONTRODON, AMPA INSTITUT JAUME CALLÍS, AMPA DR. JOAQUIM SALARICH, AFA INSTITUT DE VIC, AFA ANDERSEN, AMPA LA PLANA, AMPA FEDAC VIC PARE COLL, AMPA SANT MIQUEL, AMPA VEDRUNA ESCORIAL, AMPA SAGRAT COR, AMPA ESCOLA SENTFORES, i AMPA LA FONT

 
Arxivat a