Vic celebrarà la Diada només amb la conferència i l'ofrena floral

L'encarregada de fer la xerrada d'enguany és M. Àngels Blasco

Diada Nacional de Catalunya a Vic, l'any passat
Diada Nacional de Catalunya a Vic, l'any passat | Josep M. Montaner
Osona.com
07 de setembre del 2020
Actualitzat a les 8:57h
Aquest dijous, 10 de setembre, tindran lloc els actes oficials commemoratius de la Diada Nacional de Catalunya a Vic. Com a la resta del territori, estan marcats per la situació derivada de la Covid-19 i per tant s'han adaptat i cancel·lat alguns dels tradicionals actes. Només es manté la conferència i s'adapta l'ofrena floral; mentre que s'ha cancel·lat el Ball de l'àliga, els pilars dels Sagals d'Osona i la interpretació dels Segadors amb els grallers i timbalers de la ciutat de Vic per evitar aglomeracions.

Les diverses entitats, partits polítics i institucions -només representades per un màxim de dues persones- sortiran a un quart de 8 des de sota el balcó de l'Ajuntament. Després es farà l'ofrena de roses grogues a l'escultura d'homenatge a Bac de Roda, de davant l'església del Carme, i tot seguit es farà la tradicional ofrena floral a la placa de Francesc Macià. Una ofrena adaptada a la situació actual en què entitats i associacions faran les respectives ofrenes per ordre d'arribada davant la placa del patriota osonenc.

Conferència de M. Àngels Blasco

Després de l'ofrena floral, la Sala de la Columna de l'Ajuntament de Vic acollirà la conferència amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya a càrrec de M. Àngels Blasco, directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural. Des de l'Ajuntament, recorden que per assistir-hi cal a [email protected] i es confirmarà plaça per ordre d'inscripció i fins a exhaurir les localitats.

Tant l'ofrena floral com la conferència es podran seguir pel canal YouTube de l'Ajuntament i es recorda que cal seguir les mesures sanitàries vigents i evitar les aglomeracions.


Arxivat a