Torelló activa un pla de reactivació econòmica per als sectors afectats per la Covid-19

El programa està dotat amb 190.000 euros

NacióDigital
03 de setembre del 2020
Actualitzat a les 7:29h
L’Ajuntament de Torelló impulsa un pla d’ajuts a la reactivació econòmica del sector empresarial i comercial de la població dotat amb 190.000 euros. Aquesta iniciativa parteix de la comissió de la Covid-19, creada per pal·liar els efectes de la crisi sanitària i integrada per tots els grups polítics municipals.

Es tracta del Programa de subvencions directes per empreses, professionals i autònoms de qualsevol sector empresarial (sector comercial, restauració, serveis, indústria, etc.), especialment afectats per la crisi del coronavirus.

La subvenció és una prestació econòmica única que té per objectiu donar suport a les activitats empresarials de Torelló (en funcionament, com a mínim, des de l’1 de gener del 2020); més concreta ment a empreses, autònoms i professionals del municipi que han patit una reducció involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes de la pandèmia.

Els conceptes objecte de la subvenció són el manteniment dels locals comercials, de serveis i centres de treball amb activitat empresarial; les campanyes de promoció, màrqueting i difusió de les activitats empresarials; el foment de noves activitats i nous serveis i d’inversions realitzades per a dur-les a terme (promoció de la venda online, serveis a domicili,...); la creació de nous productes o bé inversions fetes amb l’objectiu d’oferir nous productes, fruït de l’adaptació de l’empresa a les noves necessitats. I finalment, qualsevol altra activitat, servei o inversió que doni resposta a l’objecte de la convocatòria.

El criteri principal per concedir la subvenció és la disminució de la facturació, així com el nombre de persones que treballen a l’empresa. En base a aquests criteris es podran concedir ajuts econòmics d’entre 500 i 1.000 euros a les activitats econòmiques que formulin la pertinent sol·licitud.

Properament s’obrirà el termini de presentació de les sol·licituds, del qual es farà la corresponent difusió. Per poder accedir a l’ajut caldrà disposar de certificat digital. Per qualsevol aclariment o més informació cal trucar al 93 859 22 26.

- Bases de les subvencions del Pla de Reactivació municipal de Torelló 2020


Arxivat a