Centelles clou la seva Festa Major més restrictiva

La por a la Covid-19 ha estat present en tots i cadascun dels actes, que s’han retallat

Un dels concerts del programa
Un dels concerts del programa | Toni Carrasco
Toni Carrasco
01 de setembre del 2020
Deslluïda, passada per aigua i pendents de complir i respectar les noves normes de protecció davant la Covid-19. A Centelles s'ha viscut una Festa Major singular i estranya, amb la por com a denominador comú.

L'esforç de l'Ajuntament i de les entitats organitzadores ha estat evident i la presència de públic en tots els actes (molts menys dels previstos) ha estat més que exitosa. Això sí, sempre respectant escrupolosament l'ús de la mascareta, la distància de seguretat, la presa de temperatura corporal i la neteja de mans amb hidrogel.

Els veïns i les veïnes van poder gaudir dijous de l'inici de la festa, amb un pregó semiconfinat i en streaming. El van poder seguir tan presencialment al Casal com des de casa seva, tot connectant-se al web de l'ajuntament.

El mateix dijous es va inaugurar l'exposició de land art hArt als jardins i horts del Palau dels Comtes, en un espai que per primera vegada s'obria al públic. I amb una original mostra de l'obra de Joan Pujol Creus, Marta Postico, Eulàlia Llopart, Toni Donato, Diego Osorio i David Casals.
 

El pregó es va poder seguir des de casa. Foto: Toni Carrasco


El divendres va ser el torn d'un original i emocional espectacle de dansa, Almazuela (Sota els llençols), a càrrec de la companyia Roberto G. Alonso de la que forma part la ballarina de Centelles Laura Marçal. Al vespre, un interessantíssim concert de Lola and the Rhinos va cloure un dia on l'amenaça de pluja va ser més que evident. 

També des del passat divendres 28 i fins aquest dimarts, diada de sant Llop i patró del poble, ha tingut lloc la jornada de portes obertes dels estudis artístics de diversos centellencs com David Casals, Eulàlia Llopart, Rosina Martínez, Nau@spacial, Marta Postico i Jordi Sarrate.

El dissabte a la tarda es va celebrar la concentració de vehicles clàssics amb més de cent inscrits i amb un recorregut turístic per la contrada. A la tarda va començar el circuit de teatre de tres espectacles amb taquilla inversa.

Aquest diumenge va actuar la companyia Homenots amb l'espectacle The Rock'n'roll Hipsters i els seus instruments. I a la tarda la plaça Major va acollir una audició i ballada de sardanes, on en comptes d'agafar-se les mans una senyera els unia en una rotllana ben pintoresca. El dia va cloure amb les havaneres del cor del poble Cantus Firmus, dirigit per Gabi Miralles, i amb l'acompanyament instrumental de l'acordionista Manel López i el contrabaixista Joan Druguet.

Aquest dilluns l'esplai Les 100 Teies ha fet la seva particular gimcana a la plaça Major, que portava per nom El misteri de Sant Llop. Més tard petits i grans han gaudit de la rumba catalana amb Landry El Rumbero. I al vespre s’ha fet una rèplica de la música als balcons del confinament amb actuacions al carrer Jesús, Nou Socós i Sant Joan amb la participació d'uns quinze músics.
 

El programa va oferir activitats diverses. Foto: Toni Carrasco


I per aquest dimarts 1 de setembre, diada de sant Llop, al matí s’ha presentat el primer llibre de la col·lecció Pere Camprubí; plantada de gegants a les 13 h; espectacle de circ pels més menuts a la tarda; teatre amb els grups locals i fi de festa amb espectacle pirotècnic a càrrec dels Cabrons i Bruixes de la colla centellenca.

Tots els actes s'han portat a terme essencialment a la pista de l'escola Ildefons Cerdà i al Casal F. Macià. Amb control d'accés, reserva prèvia i aforament limitat.
 

Consulta els actes



Arxivat a