El VicTroc aconsegueix mantenir el batec cultural

Després de dos mesos d'activitats, la regidora de Cultura Susagna Roura valora positivament la programació que servirà d'assaig al MMVV

Mazoni serà al Seminari de Vic
Mazoni serà al Seminari de Vic | Toni Carrasco
31 d'agost del 2020
La cultura no ha parat aquest estiu a la ciutat de Vic. Ajuntament i entitats de la ciutat han unit esforços per tal de mantenir el batec cultural. I ho han aconseguit. Durant seixanta dies s'han programat una 90 d'activitats en diversos espais de la ciutat.

En declaracions a Osona.com, la regidora de Cultura Susagna Roura fa una valoració positiva del programa que ha substituït la festa major: "Hi ha hagut activitats culturals, en què la gent s'ha sentit segura per les mesures preses".

D'altra banda, la regidora reivindica "la cultura segura". "Hem pogut demostrar que en cap d'aquest espectacle hi ha hagut un brot de Covid-19", especifica. En aquest sentit, també valora "el comportament cívic del ciutadà": "Ens hem de felicitar".

Espectacles de petit format

"Sempre hi ha hagut gent en els actes, a excepció de casos puntuals", explica la regidora, mentre apunta que probablement els actes que han tingut lloc a l'exterior han donat més sensació de seguretat. En aquest sentit, apunta que s'ha arribat el límit d'aforament en alguna ocasió. Tot i això, tots han estat actes de petit format, "el més gran ha tingut 500 cadires", puntualitza la regidora.

Per a tots als públics i a tots els barris

A més de fer-ne una bona valoració, Roura destaca que les activitats han estat repartides arreu dels barris i han estat adreçades per a tots els públics. "En tots els barris de Vic hi ha hagut alguna actuació", explica la regidora, posant en valor la col·laboració d'entitats i centres privats que han organitzat actes i han fet "que això creixés". "S'han pogut combinar els formats de la performance amb el lloc i el públic al qual es dirigia", afegeix.

Pel que fa a la procedència del públic, Roura apunta que la majoria han estat de Vic i comarca, tot i que també n'hi ha hagut de comarques veïnes.

Un assaig del MMVV

Finalment, la regidora reconeix que ha estat un bon preludi per al Mercat de Música Viva de Vic. Si bé aquest any no hi haurà els grans concerts de plaça Major o el Sucre, s'ubicaran en quatre espais -l'exterior de l'Atlàntida, el Parc Jaume Balmes, la Bassa dels Hermanos i la Plaça dels Màrtirs- i tindran un aforament limitat.

En aquest sentit apunta que "hem vist espais de la pròpia ciutat en què són més fàcils controlar l'aforament". "Ha estat l'assaig del MMVV", conclou.



Arxivat a