Suspesa la Marxa dels Vigatans per la Covid-19

Òmnium Osona manté l'homenatge a Carles Furriols, tot i que en canvia el lloc i l'hora

La Marxa dels Vigatans, l'any passat
La Marxa dels Vigatans, l'any passat | Albert Alemany
Osona.com
31 d'agost del 2020
Actualitzat el 01 de setembre a les 8:42h
La Marxa dels Vigatans no omplirà la plaça Major de Vic aquest setembre. Enguany no hi haurà el tradicional preludi de la Diada de l'Onze de Setembre per la situació derivada de la Covid-19. Tampoc es farà la tradicional  manifestació dels motards independentistes, també a la plaça.

Tal com explica Òmnium Osona, organitzador de l'acte, "després dels últims episodis de coronavirus al nostre país i les mesures anunciades pel Govern, des de la junta d’Òmnium Cultural Osona, s’ha decidit fer un exercici de responsabilitat i suspendre la 18a Marxa dels Vigatans".

La proposta que es plantejava inicialment estava repartida en quatre dies i sense afluència de públic, no obstant això, requeria un volum molt important de voluntaris i tot i treballar per mantenir les distàncies de seguretat i aconseguir una Marxa adaptada, finalment s’ha optat per la suspensió. No es descarta, però, poder-la celebrar més endavant si les circumstàncies i la situació sanitària ho permeten.

Carles Furriols serà igualment l'homenatjat

Pel que fa a l’acte d’homenatge a Carles Furriols, canvia d’ubicació i dia. Es farà a la Sala Sert de la Cambra de Comerç el dia 10 de setembre al vespre (pendents de confirmar l’hora). L'acte no serà obert al públic però es donarà accés als mitjans i es podrà seguir pel 9TV. 

La junta de l'entitat vol reconèixer el metge i activista la seva trajectòria professional i el seu caràcter i esperit lluitador sempre compromès amb els més vulnerables. Conegut per la seva lloable tasca al capdavant de la fundació Trueta, Furriols també ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i el premi Osonenc de l'any 2019.



Arxivat a