Els veïns del Merma de Vic podran votar 17 propostes dels pressupostos participatius a partir del setembre

Cadascú podrà escollir un màxim de tres projectes

Osona.com
26 d'agost del 2020
Els veïns de la zona Verda del Merma de Vic podran escollir entre una vintena de propostes dels pressupostos participatius a partir del 14 de setembre i fins al 4 d'octubre. Tal com recull l'Ajuntament, s'ha destinat uns 200.000 per escollir entre els 17 projectes resultants de les 64 propostes fetes per internet, entre els mesos de febrer i març.

L'exposició virtual de tots els projectes -inclús els que no s'han acceptat i el motiu pel qual han estat rebutjats- es podrà consultar a partir del 14 de setembre al mateix web on també es podrà fer la votació: www.decidim.vic.cat. Les persones que no disposin d'internet podran emetre el seu vot al Centre Cívic Can Pau Raba (c/ Raval Cortines, 24) o bé a l'Oficina de Turisme (plaça del Pes, s/n).

Cada persona podrà votar un màxim de tres projectes, ordenant-los de l'1 al 3 segons les prioritats (opció 1, la més prioritària; i opció 3, la menys). El vot és confidencial, però no anònim. Per poder votar cal ser major de 16 anys i estar empadronat a la zona Verda del Merma de Vic. Els barris que formen part de la zona són: Caputxins, Vic Nord, Sant Llàtzer, Quatre Estacions, i part nord i est del centre històric. El llistat de carrers inclosos en aquesta zona es podrà consultar també a www.decidim.vic.cat.

De 64 a 17

De les 64 propostes presentades, 32 s'han retirat perquè superaven el pressupost de 200.000 euros, eren de manteniment, condicionaven altres pressupostos o bé no eren viables tècnicament. Tot i així, encara que es descartin aquests projectes, l'equip de govern apunta que els té en compte, ja que són una prioritat ciutadana.

Les altres 32 propostes s'han agrupat per acabar concretant-se en 17, que seran les propostes que acabarà votant la ciutadania. Aquests projectes s'emmarquen en el foment de la mobilitat sostenible, les intervencions per millorar el canvi climàtic i mitigar les altes temperatures de l'estiu amb refugis climàtics, l'accessibilitat a les voreres, la promoció del comerç, i el foment de la cultura i l'educació.


Arxivat a