Vic

Canvi radical a la ronda Camprodon de Vic: només dos carrils i prioritat per al vianant i ciclista

Està previst que a finals de setmana els treballs estiguin enllestits

per Osona.com , 25 d'agost de 2020 a les 16:35 |
La ronda Camprodon, modificada per apaivagar el trànsit | Josep M. Montaner
La ronda de Francesc de Camprodon de Vic ha canviat totalment d'aspecte aquesta setmana. Només disposa d'un carril per sentit, des de la plaça del Mil·lenari fins al Seminari. L'Ajuntament de Vic ha posat en marxa un tram experimental i temporal a aquesta via per pacificar el trànsit en aquesta via.

La iniciativa, que provés d'una reivindicació veïnal, consisteix a  eliminar dos dels quatre carrils existents i convertir-los en carrils bici -degudament senyalitzats i segregats-. Aquest tram experimental i temporal estarà en funcionament, com a mínim, fins a la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat (16-22 de setembre).


Els treballs per convertir la via encara no estan del tots finalitzats, encara falten alguns serrells com pilones i separadors en alguns trams. Es preveu que a finals de setmana, entre divendres i dissabte, estigui tot enllestit.

Aquesta iniciativa també comporta actuacions a l'avinguda Bernat Calbó, que estan menys avançades, i van des del Seminari fins a la plaça Catalunya (a l'escola Guillem de Mont-rodon). En aquest cas es té per objectiu pacificar el trànsit al voltant de les escoles i consolidar el model de Vic, ciutat 30.

 

La ronda de Camprodon de Vic, modificació de carrils per apaivagar el trànsit Foto: Josep M Montaner


Els veïns reclamaven una reducció del trànsit així com de contaminació atmosfèrica i acústica a la ronda Camprodon, una de les vies amb més circulació de la ciutat. Des de l'Ajuntament de Vic expliquen que té com a intenció evitar les travesses urbanes en cotxe, potenciar la mobilitat activa -prioritzant la circulació de vianants i de persones que vagin amb bicicleta-, i l'ús del transport públic.

Per a les persones de fora del municipi, recomanen accedir als aparcaments lliures i de pagament que es troben repartits per tot el tram urbà, on es pot deixar el cotxe i arribar en pocs minuts fins al centre o a qualsevol punt de la ciutat.

Aquesta iniciativa s'engloba en l'execució del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM). Una de les seves línies estratègiques (Eix 5) és treballar per a una ciutat saludable, on es promogui la mobilitat sostenible, pacificada i saludable per a la ciutadania. 

 

Participació