Manlleu encarrila els darrers passos perquè el Teatre Centre funcioni a ple rendiment

El regidor Enric Vilaregut apunta que a finals d'any ja hauria d'estar tot acabat

La façana del Teatre Centre de Manlleu.
La façana del Teatre Centre de Manlleu. | Adrià Costa
25 d'agost del 2020
Actualitzat a les 8:55h
Al Teatre Centre de Manlleu només li queden els serrells per funcionar a ple rendiment. A principis de juliol, l'alcalde Àlex Garrido anunciava "un cúmul permanent d'obstacles" per iniciar l'activitat permanent a l'equipament. Resulta que durant la licitació del concurs del projecte escenotècnic (aquell que equipa l'espai d'il·luminació, so o material audiovisual) es va haver d'aturar.

L'empresa que va quedar en segon lloc va denunciar el procés i va portar-lo al jurat de contractació de la Generalitat. Tal com explica el regidor d'Urbanisme Enric Vilaregut a Osona.com, "sortosament s'ha pogut resoldre ràpidament" i els ha donat la raó a l'Ajuntament de Manlleu.

"Era una disputa comercial que no tenia cap sentit", diu el regidor, remarcant que "l'únic criteri que hi havia era el preu", és a dir, aquella empresa que feia una millor oferta, s'encarregava del projecte. Valorat en 600.000 euros, s'ha aconseguit per uns 515.000 euros.

Vilaregut apunta que només falta l'equip escenotècnic i instal·lar la maquinària de clima. "Suposant que no passi res de nou, a finals del 2020, tot hauria d'estar acabat", conclou. A partir d'aquí ja es pot fer activitat regular al teatre.

Aquesta impugnació del concurs ha sortit cara per Manlleu, ja que per exemple, durant la festa major, s'ha hagut de llogar l'equip per portar-hi a terme activitats.

Dotze anys de rehabilitació

Les obres de rehabilitació del Teatre Centre de Manlleu van començar el 2006, però per problemes de finançament i titularitat, i la fallida de l'empresa que s'encarregava de l'obra van fer que al cap de tres anys s'aturessin.

El febrer de 2018 es van reprendre els treballs de la segona fase -la més important- valorada en uns 1,3 milions d'euros; i finalment, a finals del 2018 va poder reobrir renovat amb la llavors consellera de Cultura Laura Borràs. Li falta poc per funcionar al 100%.
 
Arxivat a