Coronavirus

​Vic farà un cribratge massiu als veïns del barri del Remei

Les PCR es faran de dimecres a divendres a l'Espai Comunitari del Passeig de la Generalitat

per Osona.com , 24 d'agost de 2020 a les 16:26 |
Una sanitària rebent una dona que va a fer-se una PCR. | ACN
El Departament de Salut farà un cribratge massiu als veïns del barri del Remei de Vic. Les PCR es faran de dimecres a divendres a l'Espai Comunitari del Passeig de la Generalitat. Des de l'Ajuntament, han fet una crida als veïns, residents al barri del Remei i que tinguin entre 15 i 45 anys, perquè hi participin. A la capital d'Osona, entre el 14 i 20 d'agost es van confirmar 53 casos, el 40% dels registrats al llarg del mateix període a tota la comarca. Els casos positius a Osona es mantenen a l'alça i, en els darreres quatre setmanes, s'han incrementat un 51%.

L'Ajuntament farà arribar a partir de dimarts a les bústies dels veïns del barri del Remei i als comerços de la zona, una carta informativa demanant la col·laboració. L'alcalde accidental, Josep Arimany, ha apel·lat a la responsabilitat individual i col·lectiva de tota la ciutadania. "Com més persones se les facin, de més dades i informació disposarem", ha afegit en un comunicat.


De la mateixa manera que s'està fent a la resta del territori, la prova és gratuïta i per realitzar-la caldrà facilitar noms i cognoms, adreça, telèfon de contacte i, si se'n disposa, presentar la Targeta Sanitària Individual (TSI). Els serveis de salut només es posaran en contacte amb les persones que donin positiu a la prova PCR, però els resultats es podran consultar, a partir de les 24 hores, al portal de La Meva Salut.

 

Participació