Cristina Megía, de Granada, guanya el Premi Centelles de Pintura

Les dues mencions honorífiques van anar a mans de dones artistes

Cristina Megía, la guanyadora del Premi Centelles de Pintura
Cristina Megía, la guanyadora del Premi Centelles de Pintura | Toni Carrasco
Toni Carrasco
24 d'agost del 2020
Aquest diumenge el Centre d'Art Marçó Vell va acollir l'entrega de premis del LXXVIII Concurs de Pintura Premi Centelles. La guanyadora d'enguany ha estat la pintora i artista de Granada Cristina Megía amb la seva obra Alicia. Es ttracta d'un oli sobre lli del més pur estil del creador del realisme americà, d'Edward Hopper, i que es pot encabir dins el realisme abstracte però essencialment figuratiu, segons la mateixa guanyadora.

El premi, enguany, ha estat dotat amb 3.500 euros, a més d'un trofeu. Com va reconèixer Megía, "dibuixar és pintar, pintar és pensar". La guanyadora segueix aquesta estètica figurativa del retrat urbà, de forma descriptiva quasi fotogràfica i molt pensada en tot luxe de detalls com el personatge, la psicologia, l'entorn i sobretot la llum i la necessària il·luminació en un retrat contemporani amb tocs profundament abstractes. I com deia Hopper "tota resposta a la meva obra la trobareu als meus quadres".

D'altra banda, les dues mencions honorífiques van ser també per a dues dones: Mònica Dixon d'Oviedo i Meggi Pujols. En total hi van participar 180 obres, la meitat de les quals són d'artistes de fora de Catalunya i fins i tot de Mèxic. El jurat ha estat format per Josep Font Fatjó dels Xiprers, Joan Gardy Artigas, Neus Górriz, Mako Ishikawa, Francesc Orenes i presidit per la regidora de Cultura Anna Chávez.

Es van seleccionar dinou obres que són les que des de diumenge passat i fins al 12 d'octubre es podran veure al Centre d'Art El Marçó Vell.
Arxivat a