Manlleu

Els treballs de reconstrucció de la passera de Manlleu, imminents

El cabal alt del Ter ha endarrerit les obres en reiterades ocasions

per Carles Fiter , 21 d'agost de 2020 a les 15:55 |
Treballs de reconstrucció de la passera de Manlleu, el passat maig | Adrià Costa
El passat octubre de 2019, la crescuda del Ter va engolir la passera de Manlleu i la força de l'aigua va emportar-se'n una part. Es va descalçar una banda de la infraestructura i des de llavors s'ha intentat reparar sense èxit. Per fer els treballs és necessari que el cabal de l'aigua baixi, i enguany ha estat un dels anys més plujosos. Per tant, les obres han estat ajornades en reiterades ocasions.

Tot i això, en declaracions a Osona.com, el regidor d'Urbanisme Enric Vilaregut remarca que els treballs de reparació "són imminents, ara que el riu té un cabal més baix".


Aquesta passera, que connecta l'Embarcador amb la Devesa, va tenir un cost de 180.000 euros, pretenia ser inundable i compta amb una llargada de 70 metres i una amplada de 3,5. La iniciativa sorgeix d'un procés participatiu.

Tal com ha explicat en reiterades ocasions l'alcalde Àlex Garrido el descalçament d'una part de la infraestructura és provocat per un "defecte constructiu". En aquest sentit, ha remarcat que la passera "està en garantia" i no suposarà cap cost afegit reparar-la.

 

Participació