La ronda de Camprodon de Vic només tindrà un carril per sentit

El tram experimental estarà en funcionament, com a mínim, fins a la segona quinzena de setembre

Osona.com
20 d'agost del 2020
Actualitzat a les 15:33h
La ronda Camprodon de Vic
La ronda Camprodon de Vic | Josep M. Montaner
Tram experimental i temporal a Vic. La ronda de Francesc de Camprodon només tindrà un carril per sentit, des de la plaça del Mil·lenari fins al Seminari. Aquesta actuació es començarà a les 8 del matí de dilluns 24, si les condicions meteorològiques ho permeten. Està previst que aquests treballs, que començaran pel Mil·lenari, durin una setmana. A partir de llavors entrarà en funcionament el tram experimental, que es mantindrà, com a mínim, fins a la commemoració de la Setmana Europea de la Mobilitat (16-22 de setembre).

Tal com explica l'Ajuntament, l'actuació consisteix a eliminar dos dels quatre carrils existents i convertir-los en carrils bici -degudament senyalitzats i segregats-. El tram experimental també comportarà actuacions a l'avinguda de Bernat Calbó, des del Seminari fins a la plaça Catalunya (a l'escola Guillem de Mont-rodon), amb l'objectiu de pacificar el trànsit al voltant de les escoles i consolidar el model de Vic, ciutat 30.

S'ha portat a terme per la reivindicació veïnal de reduir el trànsit de vehicles de motor i la contaminació atmosfèrica i acústica de la ronda Camprodon, una de les vies amb més circulació de la ciutat. La intenció d'aquesta mesura, doncs, és evitar les travesses urbanes en cotxe, potenciar la mobilitat activa -prioritzant la circulació de vianants i de persones que vagin amb bicicleta-, i l'ús del transport públic.

Per a les persones de fora del municipi, es recomana accedir als aparcaments lliures i de pagament que es troben repartits per tot el tram urbà, on es pot deixar el cotxe i arribar en pocs minuts fins al centre o a qualsevol punt de la ciutat.

Aquesta iniciativa s'engloba en l'execució del Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 (PAM). Una de les seves línies estratègiques (Eix 5) és treballar per a una ciutat saludable, on es promogui la mobilitat sostenible, pacificada i saludable per a la ciutadania. Per aquesta raó, i d'acord amb el compromís d'assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) fixats a l'Agenda 2030, "es continua treballant per incentivar la mobilitat activa de les persones, reduir la contaminació atmosfèrica i els sorolls i, en definitiva, millorar la qualitat de vida de les persones", exposen Albert Castells, regidor de Medi Ambient, i Fabiana Palmero, regidora d'Urbanisme i Mobilitat.
Arxivat a