Centelles prepara la seva festa major més singular

A partir del dijous 27, activitats amb aforament limitat i distribuïdes per espais diferents dels habituals

Durant la roda de premsa de presentació de la festa major de Centelles
Durant la roda de premsa de presentació de la festa major de Centelles | Toni Carrasco
Toni Carrasco
20 d'agost del 2020
Fins a 55 centellenques i centellencs es van oferir voluntaris per formar part del cartell de festa major d'enguany, que tindrà lloc del 27 d'agost a l'1 de setembre. Un cartell, obra de l'artista local, Ester González, que no deixa indiferent i on es pot veure als vilatans amb mascareta en un primer pla tallat que diu molt gràficament de com haurà de ser la Festa Major d'enguany, en honor a Sant Llop.

Sota el lema "Que no s'aturi la festa", aquest dimecres es va presentar als horts i jardins del Palau dels Comtes la programació d'una festivitat marcada per les normes i mesures de protecció i seguretat derivades de la Covid 19.

Precisament, la programació, en què hi ha una disminució important d'activitats, es desenvoluparà en espais poc habituals, sempre amb reserva prèvia i fins a omplir l'aforament previst. En aquest sentit l'alcalde Josep Paré va insistir molt en la necessitat de garantir les mesures de prevenció, distanciament i de seguretat necessàries en aquesta singular reubicació d'espais.

Havaneres, concerts i art

Aquest diumenge 23, com a preàmbul, s'inaugurarà al Centre d'Art El Marçó Vell, l'exposició del LXXVIIII Concurs de Pintura Premi Centelles, el més antic de Catalunya i un dels més ben dotats econòmicament. Durant l'acte es faran públics els tres premiats d'un total de 180 obres presentades i de les quals s'exposen 19 pintures.

La festa, pròpiament, l'encetarà el tradicional pregó, el dijous 27, enguany a càrrec de la centellenca establerta a França M. Àngels Ribé, que fa 27 que viu al país veí i on exerceix de professora. Està previst que el pregó sigui retransmès en directe des de França, i es podrà seguir presencialment al Casal F. Macià o a la web de l'ajuntament.
 

Els cartells de la festa major de Centelles. Foto: Toni Carrasco


En l'apartat musical destaquen el concert d'havaneres del cor local Cantus Firmus, el concert -en doble sessió- de l'orquestra Venus; i la Festa Jove a l'aparcament de la piscina coberta amb Lildami, Serial Killerz i fi de festa amb el PD Robert de Palma. Per als més menuts estan previstos fins a tres espectacles diferents amb The Rock'n'Roll Hipters, Landry El Rumbero i l'espectacle de circ Koselig de la companyia Capicua.

Quant a teatre, els tres grups locals Aquinahorateatre, El Triquet i Pierrot Teatre alternaran les seves breus actuacions de trenta minuts perquè tothom pugui gaudir, respectivament, de peces com Homes, Killer Rock "La gran espasa de Dàmocles" i Encara la tenim llarga (la llengua). Les representacions es faran a la sala de baix de la Violeta, al Centre Parroquial i al Casal F. Macià els dies 29, 30 d'agost i 1 de setembre.

Les entitats i els botiguers del poble també hi participaran amb la Tómbola de Mans Unides, la sortida dels gegants, la tarda de botigues i desfilada, la gimcana de l'Esplai Les 100 Teies, el concert de la coral la Violeta i l'espectacle pirotècnic de la colla de Cabrons i Bruixes de Centelles.

L'àmbit artístic i cultural es completarà el dia 1 de setembre, diada de Sant Llop, amb la presentació del primer llibre de la col·lecció Pere Camprubí, d'un total de quatre, dedicats a la història dels programes de la Festa Major que s'editen des del 1903. Aquest mateix dia, tampoc hi faltarà la tradicional despertada dels Baliga-Balaga (la mítica xaranga musical centellenca), que enguany celebren el seu 40è aniversari.
 

Consulta tots els actes




Arxivat a